TMOnstage met Kirsten Stoutjesdijk & oud-TMO’er Claudia van der Plas

“TMO’ERS WETEN WAT ZE AAN ELKAAR HEBBEN”

 

In het laatste semester van TMO loop je stage bij de meest uiteenlopende fashionbedrijven in Nederland of in het buitenland. In TMOnstage interviewen we studenten over het sluitstuk van hun opleiding. Kirsten Stoutjesdijk loopt sinds kort stage bij Omoda en wordt begeleid door oud-TMO’er Claudia van der Plas die afstudeerde in 2018 en de INretail Award won voor beste scriptie en afstudeerstage.

 

Vertel eens iets over je stageadres

“Omoda is een Zeeuws bedrijf. Hun belangrijkste business is schoenen maar ze verkopen ook tassen en accessoires. Het hoofdkantoor van Omoda staat in Zierikzee maar hun winkels vind je in heel Nederland en ze gaan ook de Belgische markt veroveren. De eerste Omoda winkel in België bevindt zich in Antwerpen. Omoda is een familiebedrijf en dat merk je. Er heerst een heel hechte familiecultuur en ondanks dat het een groot bedrijf is, kent iedereen elkaar.
Ik zocht een stage dicht bij mijn woonplaats Ossendrecht en via TMO kwam ik bij Omoda terecht. Ik had een aantal stagesollicitaties lopen maar het eerste gesprek bij Omoda sprak mij zo aan dat ik meteen ja heb gezegd.

 

Hoe ziet je stage eruit?

Ik werk op de marketingafdeling en ik onderhoud de online kanalen van de Belgische markt. We hebben een winkel in Antwerpen en die markt moet gaan groeien. Mijn taken bestaan onder andere uit het bijhouden van de social media kanalen, de website en nieuwsbrieven. Ik houd bijvoorbeeld de Facebook-pagina van Omoda België bij. Uiteraard doe ik dat na uitleg door mijn stagebegeleider maar het is de bedoeling dat ik straks zelfstandig nieuwsbrieven ga schrijven en ideeën inbreng voor bijvoorbeeld de website. Ik merk wel dat ik snel verantwoordelijkheid krijg hier en dat is fijn. Waarschijnlijk komt dat omdat mijn stagebegeleidster Claudia ook TMO heeft gedaan. Dan weet je wat je mag verwachten en wat je aan elkaar hebt. Ik vind het fijn dat ik tot het eind van mijn stage op de marketingafdeling blijf, je kan dan veel meer de diepte in. En er is laatst nog een TMO’er bij Omoda begonnen, dus dat is leuk!

Stagebegeleider Claudia van der Plas over TMO’ers

Omdat ik zelf recentelijk aan TMO ben afgestudeerd, weet ik precies wat de capaciteiten van TMO- stagiaires zijn en dat ze dus heel waardevol zullen zijn voor Omoda. Ik vind het super leuk om Kirsten, en andere TMO’ers te begeleiden en  te kunnen bijdragen aan hun persoonlijke groei.
Na TMO ben ik op de marketingafdeling van Omoda gaan werken, samen met 30 andere heel leuke collega’s. Ik ben verantwoordelijk voor de E-mail Marketing in verschillende landen. Daarnaast houd ik mij bezig met het inzetten van customer journeys en richt ik me steeds meer op grotere projecten.

Voor de volgende sale periode ben ik bijvoorbeeld projectleider waar ik moet schakelen tussen alle afdelingen van Omoda zoals inkoop, klantenservice en de winkels. Het mooie aan werken bij Omoda is dat je veel vrijheid krijgt en je elke uitdaging mag opzoeken in je werk.”

 

Stage lopen bij Omoda?

Ben je helemaal enthousiast geworden over een stage bij Omoda? Ieder seizoen zijn ze op zoek naar nieuwe, gemotiveerde stagiaires op verschillende afdelingen. Wil je meer weten? Mail dan naar hr@omoda.nl

Brochure
Open dag
Proefstuderen