TMOnstage met Camilla van Haeren en Winkelstraat.nl

In het laatste semester van TMO loop je stage bij de meest uiteenlopende fashionbedrijven in Nederland of in het buitenland. In TMOnstage interviewen we studenten over het sluitstuk van hun opleiding.

Vertel eens iets over je stageadres
“Ik heb stage gelopen bij Winkelstraat.nl. Dit is een online platform voor collecties van premium en luxury brands. Winkelstraat.nl is als het ware de schakel tussen exclusieve boutiques en de consument, een vrij uniek concept. Alles gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Vianen, zo kon ik op elke afdeling meekijken en heb ik het hele proces kunnen volgen.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?
Mezelf uit te dagen! Zowel bij de dagelijkse werkzaamheden die je uitvoert als bij het stageproject dat je moet doen. Zo houd je het voor jezelf interessant en kan je je stagebedrijf laten zien wat je in je mars hebt. De begeleiding op mijn stage was ook goed. Ik werkte dagelijks samen met mijn stagebegeleiders en had dus veel contact met hen.

Wat vond je interessant aan het bedrijf?
Ik vond het interessant dat Winkelstraat.nl net wat anders is dan een ‘gewone’ webshop. Zoals ik eerder al vertelde, is Winkelstraat.nl de schakel tussen de boutiques en de consument. Ik vind het belangrijk dat juist deze retailers kunnen blijven bestaan. Winkelstraat.nl zorgt ervoor dat deze kleine, zelfstandige boutiques kunnen concurreren met de grote online spelers.

Hoe heeft TMO je voorbereid op je stage?
Op TMO leer je hard te werken en dat je moet doen waar je goed in bent. Hoewel ik het bij het kiezen van een stagebedrijf lastig vond welke kant ik op wilde, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een stage in de styling te gaan doen. Dit past bij mij en ik vind het leuk. Tijdens het lopen van mijn stage heb ik ook andere werkzaamheden opgepakt om wat afwisseling te hebben. Bij die werkzaamheden heb ik kennis toe kunnen passen die ik de afgelopen jaren in de lessen geleerd heb.

Welke theorie van TMO kon je tijdens je stage in de praktijk brengen?
Hoewel mijn stage voornamelijk uit styling bestond, heb ik daarnaast best veel andere, verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Om dat goed te kunnen doen, heb ik veel gehad aan de lessen marketing, supply chain management en de communicatievakken.

Welke tips heb je voor studenten die op zoek zijn naar een tof stageadres?
Solliciteer bij meerdere bedrijven en ga gewoon overal op gesprek waar je uitgenodigd wordt. Je voelt snel genoeg aan of een bedrijf bij je past of niet. Zo kan je van tevoren heel enthousiast zijn over een bedrijf, maar als het gesprek tegenvalt heb je altijd nog andere opties. Zo kan je ook in eerste instantie wat minder enthousiast zijn over een bedrijf, maar uiteindelijk na het gesprek toch denken:  dit wil ik!’’

Stagebegeleidster Maartje Al van Winkelstraat.nl over Camilla:

“Camilla is leergierig, betrokken en professioneel. Ik merkte dat zij door TMO goed voorbereid is op haar stage. Ondanks die goede voorbereiding hoop ik natuurlijk dat ze ook hier, van mij, veel heeft geleerd. Vooral dat zij voor zichzelf moet opkomen en in zichzelf moet geloven. Mijn tip aan haar: blijf ook na je studie altijd naar uitdagingen zoeken!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen