TMOment met docent-in-spé Wouter Spaan

Zo’n anderhalf jaar geleden spraken we Wouter Spaan al eens voor een TMOment. Hij was toen net een half jaar directeur Inkoop bij Sting. In die anderhalf jaar is Wouter dé man geworden achter de nieuwste loot aan de Sting-stam, Distrikt Nørrebro.

 

 

Wat is er sinds december 2017 zoal gebeurd in je carrière?
“Als directeur Inkoop was ik vooral heel erg bezig met cijfertjes. Dat vond ik voor een tijdje leuk, maar ik miste toch het creatieve aspect. Ik ben toen gaan praten met de eigenaar bij Sting over het opzetten van een geheel nieuw concept, speciaal gericht op de jeugd. Na enige gesprekken kreeg ik het vertrouwen en groen licht om het te gaan realiseren. Per 1 januari 2019 ben ik officieel formuledirecteur van Distrikt Nørrebro.

Wat zijn zoal je werkzaamheden?
Om te beginnen ben ik bezig geweest om een team van 14 mensen om me heen te verzamelen. Ik ben daarbij zorgvuldig te werk gegaan en heb nu een team dat staat als een huis; van creatievelingen tot inkopers. Naast het ontwikkelen van het winkelconcept hebben we het merk geherpositioneerd en meer naar de Scandinavische roots getrokken. De collectie krijgt een trendy, moderner en meer urban vibe. Erg spannend allemaal in deze tijden maar met genoeg passie, zelfvertrouwen en creativiteit gaan we volgend jaar de markt op om succes te gaan maken.

Fysieke winkels
Distrikt Nørrebro was een merk van Sting, maar wordt vanaf begin volgend jaar daar niet meer verkocht, omdat het een losstaande formule wordt en er fysieke winkels komen. “Van februari tot april 2020 openen we maar liefst vijftien winkels, verspreid over heel het land. Uiteraard wordt het online shoppen ook belangrijk, maar wij geloven echt in het winkelconcept. De uitstraling wordt urban en heel kleurrijk. Het worden gewoon te gekke winkels waar de jeugd een beleving krijgt die helemaal bij die generatie past. Wij kiezen bewust voor alléén kleding en bieden een onderscheidend merk met een heel vernieuwende uitstraling.

Wat heb je van je TMO-tijd overgehouden?
Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik mijn diploma haalde, dus het meeste wat ik nu doe is gebaseerd op mijn ervaring die ik in de loop der jaren heb opgebouwd. Toch is de invloed van TMO nog dagelijks merkbaar in mijn werk. Zo vorm ik voortdurend allerlei projectgroepen, soms in samenwerking met een extern bedrijf. Ik probeer echt het beste uit mensen te halen door steeds de juiste personen bij elkaar te brengen. Daarin vind je de hand van TMO terug: het werken in projecten leert je hoe je met verschillende mensen en karakters kunt samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Ik werk graag met TMO’ers. Studenten met genoeg passie en energie zijn altijd welkom om bij mij te komen werken.

Hoe ben je nu nog verbonden aan TMO?
Naast het begeleiden van de Outdoor dagen, heb ik zitting genomen in de Commissie Profiel Evaluatie. Een club mensen die kijkt naar het niveau van de afstudeerders en vanuit de praktijk beoordeelt of ze voldoen aan de competenties die het werkveld nodig heeft. Wij geven dan advies aan TMO, zodat zij de opleiding kunnen blijven verbeteren. Ik vind het ontzettend leuk om een bijdrage te leveren aan de vorming en opleiding van jonge mensen. Zelf heb ik in mijn team nu ook drie TMO’ers opgenomen. Verder vind ik het boeiend om mijn kennis over te dragen aan jonge mensen. Er is al eens aan mij gevraagd of ik geen les wil komen geven op TMO. Nu nog niet, maar in de toekomst sluit ik dat zeker niet uit. Ik heb voorbeelden in mijn familie, dus het docentschap is me niet vreemd.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen