TMOment Theo Rauch

Het nieuwe studiejaar is van start dus tijd voor het jaarlijkse TMOment met algemeen directeur Theo Rauch.

De jaarlijkse opening van het studiejaar is inmiddels een traditie. Hoe was het dit jaar?
De jaaropening ligt nog vers in het geheugen. Afgelopen maandag hadden we oud-TMO’er Randy Hoogeweegen van ABOUT.Lifestyle for Men te gast als onze keynote spreker. Hij vertelde over zijn journey van TMO-student naar retailondernemer. En een zeer succesvol ondernemer! Binnen relatief korte tijd is hij erin geslaagd nummer 3 beste herenmodezaak van Nederland te worden.
Ik was verrast door zijn verhaal, zijn drive en het vasthouden aan zijn droom. Onze studenten hingen aan zijn lippen en bleven maar doorvragen.
Ik weet zeker dat we nog veel gaan horen van Randy. We blijven hem volgen!

Vorig jaar scoorde TMO hoog in de Nationale Studenten Enquête. Hoe waren de resultaten afgelopen jaar?
Net als vorig jaar, staat hier nu ook weer een blije directeur. De waardering is onverminderd hoog. Heel veel van onze studenten zouden TMO aanbevelen bij anderen. We scoren hiermee significant hoger dan andere hogescholen. Daar ben ik natuurlijk ongelooflijk trots op. In oktober horen we of we het predicaat Top-opleiding ook dit studiejaar weer mogen voeren. Hoe hard we ook ons best doen met elkaar, en hoe mooi de enquêteresultaten ook zijn; het blijft spannend,  we mogen nooit achterover leunen.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden over de opleiding?
Wat relatief nieuw is, is het zogenaamde afstudeerportfolio dat in de plaats is gekomen voor de scriptie, en de ondernemerschapsleerlijn waarbinnen studenten hun eigen bedrijf kunnen starten.
We proberen eigenlijk altijd te vernieuwen. Ons curriculum wordt continu beoordeeld door alumni en een business council die de allerlaatste ontwikkelingen – én behoeften – uit de fashionbranche naar TMO brengen. Dat zorgt ervoor dat we altijd up-to-date zijn en aan de vraag van de branche kunnen blijven voldoen.
Maar we lopen ook voorop. In het development center – ons expertisecentrum – voeren we unieke onderzoeken uit voor en in samenwerking met het bedrijfsleven en technologiepartners.  We doen dit niet alleen voor de fashionbranche maar in toenemende mate voor niet-mode-gerelateerde bedrijven zoals de NS. Bedrijven weten ons steeds vaker als kennis- en onderzoeksinstituut te vinden. Kennisontwikkeling en kennisdeling dus!
Tot slot duurzaamheid: het belang van de circulaire economie en sustainable fashion wordt steeds groter. Onze studenten moeten zich hiervan bewust zijn want zij moeten straks het verschil gaan maken in de mode-industrie. Duurzaamheid moet hun ‘tweede natuur’ zijn. Door middel van projecten zoals Fashion Awareness onderwijzen wij gedurende de hele opleiding in duurzaamheid.
In onze nieuwe brochure besteden we veel aandacht aan dit soort projecten. Ik nodig iedereen uit de verhalen van onze studenten te lezen en natuurlijk onze open dagen te bezoeken.

Tot op TMO!

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen