TMOment Saskia van der Heide

Tijdens de online proefstudeerdagen ontmoet je onze docenten digitaal. Een van die docenten is Saskia van der Heide, docent Marketing op TMO. Hier vertelt zij alvast iets over zichzelf.
See you online!

Welke vakken geef je op TMO?
Na ruim 15 jaar ervaring te hebben opgedaan in retail & marketing bij het internationale modebedrijf Bestseller, geef ik sinds 2018 les in retailmarketing, distributiebeleid, marketingstrategie & merkontwikkeling. Daarnaast begeleid ik studenten tijdens de diverse projectweken en ben ik expert- en afstudeercoach.

Waarom zijn jouw vakken belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
Een succesvol merk onderscheidt zich door met een goede positionering, propositie en strategie het juiste product, voor de juiste prijs, op de juiste plek, aan de juiste doelgroep aan te bieden. Dit vraagt om een grondige analyse van de markt, het maken van keuzes op het gebied van doelgroepbenadering, distributiekanalen, branding & communicatie, en bovenal het inspelen op de behoeftes van de consument.

Wat is er zo leuk aan TMO?
De informele sfeer en het persoonlijke contact met de docenten uit de praktijk zorgt ervoor dat de studenten zich veilig en op hun gemak voelen zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot de volgende generatie modeprofessionals. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er veel aandacht is voor duurzaamheid in een commerciële branche.

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
De modebranche is heel dynamisch; het is een afspiegeling van de ontwikkelingen in de wereld. Werken in de modebranche vergt een combinatie van mensenkennis, creativiteit en commercieel inzicht en is daarom altijd boeiend en afwisselend.

Beschrijf jouw vakken in één zin.
Antwoorden vinden op de vraag waarom mensen bereid zijn om honderden euro’s uit te geven aan een kledingstuk als je er ook een voor een paar tientjes kunt kopen.

Wat hoop jij studenten bij te brengen?
Aan de hand theorie, oefeningen en voorbeelden uit de praktijk de studenten leren hoe je met de juiste keuzes het verschil kunt maken en succesvolle merken kunt bouwen.

Wil jij ook een dagje online proefstuderen? Er is nog ruimte op 2 en 27 mei. Schrijf je hier in.

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen