TMOment Sanne Stam bij NIKKIE

Vanaf dag één op haar stage voelde Sanne zich helemaal thuis bij NIKKIE. Hoe gaaf is het dan als je na je stage wordt gevraagd om te blijven?! “Dat ik afgelopen december met dit team een fashionshow heb mogen organiseren in een uitverkochte Ziggo Dome, had ik een jaar geleden nog niet eens durven dromen!”

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Sanne Stam, 22 jaar, en in februari 2019 afgestudeerd aan TMO. Ik werk op de afdeling PR & Marketing van NIKKIE.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Eigenlijk kon ik na mijn stageperiode meteen bij NIKKIE blijven werken. Supergaaf natuurlijk, want we hadden van het begin af aan een klik. Ondertussen had ik al een paar jaar een bijbaan in een winkel van Tommy Hilfiger waar ik mijn contract uiteraard eerst netjes heb uitgediend. In mei ben ik aan de slag gegaan bij NIKKIE.

Waarom heb je gekozen voor de marketingkant?
Tot aan het 4e semester was ik er van overtuigd dat ik inkoper zou worden. Tijdens Trend Event kwam ik erachter dat het samenwerken in projecten mij echt op het lijf is geschreven. In korte tijd keihard werken aan een event en dan het resultaat zien, dat ligt mij heel erg. Ik ben best een beetje chaotisch en houd van veel afwisseling.

Wat zijn je taken zoal?
Samen met ons team van ongeveer tien mensen help ik bij de diverse events van NIK&NIK en NIKKIE. In december hebben we in de Ziggo Dome onze fashionshow NIKKIE in Concert gedaan en voor NIK&NIK hadden we een mooi event in de Efteling. Afgelopen jaar was ik onder andere verantwoordelijk voor het uitzetten van de modellen, het contact met de bekende Nederlanders, influencers en bloggers en begeleidde ik op de avond zelf een van de artiesten. Ook ben ik betrokken bij de influencer marketing en de tv-programma’s. Ons team doet de marketing voor alle vijf de merken van NIKKIE en we kunnen elkaar onderling ondersteunen.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Vooral het samenwerken in de verschillende projecten heeft me echt veel gebracht. Je leert heel goed met allerlei verschillende karakters om te gaan. Daar heb ik nu nog steeds veel profijt van. Ook het jezelf leren presenteren in een groep heb ik op TMO geleerd. In een groep moet je niet bang zijn om jouw ideeën in te brengen. Toen ik stage ging lopen deed ik ook mijn mond open en kwam met eigen ideeën. Daar moet je ook niet bang voor zijn op je stage, want dan laat je zien dat je proactief bent en dat is alleen maar goed.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?
Ik heb er gewoon een superleuke tijd gehad. Wat ik altijd heel erg bijzonder vond, waren de ervaringen van de docenten, die echt uit de praktijk komen.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Sinds mijn afstuderen ben ik er niet meer geweest, maar ik zou het heel leuk vinden als wij een stagiaire zou krijgen van TMO. Studenten denken vaak dat het niets voor hen is, omdat we nogal veel met visuals bezig zijn, maar je krijgt bij NIKKIE alle ruimte om dat in de praktijk te leren.Als ik wat meer werkervaring heb, zou ik het wel leuk vinden om op een open dag mijn verhaal te komen doen. En later, als ik echt héél veel praktijkervaring heb, lijkt het me leuk om les te gaan geven; maar voorlopig nog niet, hoor!

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Het gekke is dat ik eigenlijk op zoek was naar een universitaire studie. Op een gegeven moment zag ik op Instagram een post van een meisje die een afweging moest maken tussen AMFI en TMO. Ik had van beide nog nooit gehoord en ging er eens op googelen. Ik werkte al bij een modewinkel en ging naar de Open dag van TMO. Het voelde meteen goed. De gemoedelijkheid, het kleinschalige; het voelde nog een beetje als op het vwo. Dat vond ik erg prettig.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?
Ze zijn zelfs overtroffen! Eigenlijk wilde ik na de middelbare school gaan studeren in de grote stad. Ik kwam terecht in Doorn en ben daar ook gaan wonen. Nou, daar heb ik geen moment spijt van gehad. Er valt echt heel veel te beleven in Doorn! In tegenstelling tot de uni, krijg je op TMO heel veel les en dat is erg fijn.

Wat is jouw advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Overweeg heel goed waar je stage gaat lopen. Je hebt maar één stageperiode op TMO en als je het goed doet, is de kans groot dat je mag blijven na je stage. Als je een bedrijf hebt gevonden waarvan jij denkt dat het jóuw ideale stageplaats is, doe er dan ook moeite voor. Aanvankelijk heb ik tot twee keer toe gereageerd via FashionUnited, maar kreeg ik geen reactie. Toen heb ik mijn sollicitatie uitgeprint en ouderwets op de post gedaan en kreeg ik de volgende dag direct een reactie. Bedrijven krijgen zoveel sollicitanten dat je op de een of andere manier wel op moet vallen.”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen