TMOment Pim van der Ent | voorzitter Studentenvereniging Changeant 2023/2024

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van april is Pim van der Ent verkozen tot de nieuwe voorzitter van TMO’s enige studentenvereniging: SV Changeant.
Samen met zijn medebestuursleden gaat hij ervoor zorgen dat TMO-studenten een onvergetelijke studententijd hebben. ‘We zijn er niet alleen voor de feesten, Changeant is ook een sociaal vangnet en luisterend oor’. Een korte kennismaking én een podcast met de kersverse voorzitter.

 Vertel eens wat over jezelf.
‘Ik ben Pim van der Ent, 22 jaar en ik ben geboren en getogen in het Zeeuwse Oostkapelle. Ik woon in Doorn en in het weekend ben ik in Oostkapelle te vinden waar ik in het fashionbedrijf van mijn ouders werk (Seaside Oostkapelle, red.).’

Waarom heb je voor TMO gekozen?
‘Dat had verschillende redenen. Voor TMO heb ik economie gedaan in Amsterdam en daarna Tilburg. Dat beviel niet zo goed. Ik merkte dat ik me niet prettig voel in grote studentensteden. Via mijn moeder die ooit Detex deed en mijn Zeeuwse vrienden Boris en Ralph kende ik TMO. Na een bezoekje aan de open dag was het snel bekeken. Ik schreef me meteen in.
Natuurlijk had ik ook iets met mode, ik ben er immers mee opgegroeid. Omdat ik niet de creatieve kant op wil, is een businessstudie op fashiongebied voor mij dé opleiding.
Na de ervaring met grote studentensteden zocht ik bovendien een kleinschalige opleiding. Dat is wel het meest toffe van TMO denk ik. Het persoonlijke contact met docenten en tussen de studenten onderling is echt uniek.’

Ben je meteen bij Studentenvereniging Changeant gegaan?
‘Ja, meteen! Ik viel met m’n neus in de boter want tijdens de introdagen werd ik 21.
De band was meteen heel goed. Vanaf dat moment heb ik mijn netwerk alleen maar verder uitgebouwd. Het voordeel van meteen lid worden van de vereniging is dat je heel snel, heel veel mensen leert kennen. Dat helpt als je begint met een nieuwe studie.’

Waarom wilde je voorzitter worden?
‘Ik vind het belangrijk dat je jezelf inzet voor de vereniging en ik wil graag bijdragen aan de betekenis en het succes van Changeant. Ik heb vaak een mening, ik heb eigenlijk altijd wel ‘wat te zeuren’. Dan moet je ook het lef hebben om je bijdrage te leveren. Een andere rol dan die van voorzitter wilde ik niet. Ik ben nogal ambitieus haha.
Overigens had ik mezelf wel de voorwaarde gesteld dat ik bij moet zijn met mijn projecten, want school gaat voor.’

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?
‘Ik wil een vereniging creëren waar iedereen met trots en met veel plezier naartoe gaat. Een vereniging waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt en waarbinnen het familiegevoel nóg sterker wordt. Alle leden moeten het gevoel hebben dat het ‘hun’ club is en dat ze gehoord worden. Het gaat namelijk niet om feesten alleen, wij zijn ook een luisterend oor en sociaal vangnet.

En ik wil een actievere rol van de vereniging bij de open dagen van TMO, zodat we krachten kunnen bundelen bij de voorlichting over de opleiding aan nieuwe studenten. Elkaar versterken, want TMO en Changeant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.’

Heb je ideeën voor nieuwe activiteiten?
‘Ik sta erg open voor nieuwe ideeën. Veel studentenverenigingen varen op tradities, maar ik vind een beetje innovatie erg leuk. Dat hoort ook wel bij een business school natuurlijk. Ik zou graag meer aandacht hebben voor netwerkevents, bedrijfsbezoeken en gezamenlijke activiteiten met TMO zoals afgelopen jaar met de Kerst. Dat was erg geslaagd.’

Nog tips voor nieuwe studenten?
‘Maak van je studie je hobby! Het is de tijd van je leven, pak alle kansen die zowel TMO als Changeant je te bieden hebben. Je gaat er veel profijt van hebben.’

Wil je jouw tijd op TMO nóg meer verrijken? Kom bij Studentenvereniging Changeant!

Beluister hier de laatste editie van TMOtalks de Fashion podcast met Pim en Thijs over o.a. het studentenleven in Doorn. 

Brochure
Open dag
Proefstuderen