TMOment Outdoor | Emma Heijckers en Demi Rood

In semester 3 van TMO ga je op Outdoor, waar je uitdagende situaties aangaat en zo ook buiten je comfortzone nog beter leert samenwerken. Wij spraken Emma Heijckers en Demi Rood over hun ervaringen met de Outdoor.

Vertel eens iets over jezelf:

Emma: ‘Ik ben Emma Heijckers, zit in semester 5 en ik ben 23 jaar oud. Momenteel woon ik in Utrecht en als bijbaan werk ik bij Douglas. In mijn vrije tijd sport en dans ik veel en daarnaast ben ik graag met mijn vriendinnen op stap.

Voordat ik naar Utrecht verhuisde, woonde ik met mijn ouders in een klein dorpje in Limburg, genaamd Heythuysen. Ik ben opgegroeid op het platteland, waardoor ik gewend ben om veel buiten te zijn. Ik had hier tijdens de Outdoor veel profijt van, want ik wist bijvoorbeeld hoe ik een goed kampvuur moest maken.’

Demi: ‘Ik ben Demi Rood en ik ben 21 jaar oud. Ik zit net als Emma in semester 5. Momenteel woon ik in Doorn en geniet ik van het studenten- en verenigingsleven. Naast mijn studie werk ik bij een strandtent. Ondanks dat ik niet als Emma opgegroeid ben op het platteland, kan ik ook prima vuur maken.’

Waarom hebben jullie voor TMO gekozen?

Emma: ‘Ik heb in het begin best een beetje getwijfeld of TMO wel dé opleiding voor mij was. Achteraf kan ik zeggen dat dat het zeker is! Ik heb namelijk geen moment spijt gehad van mijn keuze, maar destijds twijfelde ik toch. Ik had namelijk voordat ik aan TMO ging studeren een tijdje de opleiding Creative Business in Amsterdam gevolgd. Echter bleek dit niet de juiste match voor mij te zijn, waardoor ik ben gestopt. Maar dit maakte wel dat ik nu een opleiding wilde kiezen die echt goed bij mij paste en uiteindelijk heb ik die dus ook gevonden in TMO. Vooral de managementkant in combinatie met fashion sprak mij aan.’

Demi: ‘Ook ik heb een tijdje getwijfeld of ik TMO wilde gaan doen. Voordat ik echt voor TMO koos, was ik bezig om door de voorselectie van AMFI heen te komen en uiteindelijk is dat mij ook gelukt. Echter besefte ik al snel dat ik bij AMFI niet op mijn plek zat, waardoor ik verder ging zoeken naar een meer passendere opleiding. Ik kwam toen mede door mijn nichtje – inmiddels afgestudeerd aan TMO – bij TMO terecht. Toen ik de open dag bezocht en de fijne sfeer proefde, was ik gelijk om en besloot ik mij in te schrijven. Ik ben nog altijd blij met deze keuze.’

Wat vinden jullie het leukst aan TMO?

Emma: ‘Ik vind het vooral heel fijn dat je dingen leert waar je ook echt iets aan hebt. ’

Demi: ‘Ik vind de lesstof heel interessant en daarnaast vind ik het kleinschalige van de opleiding heel fijn.’

Wat houdt de Outdoor precies in?

In het 3e semester ga je in het kader van persoonlijke ontwikkeling op Outdoor. De competenties ‘leiderschap’ en ‘samenwerken’ staan centraal tijdens dit project. Gedurende drie dagen werk je in groepen van 6 tot 8 personen in uitdagende situaties, buiten de eigen comfort zone, aan de ontwikkeling van voor een modemanager belangrijke vaardigheden. Na twee dagen oefenen eindigt de training in een speciaal door TMO ontwikkelde managementgame waarin de groepen tegen elkaar spelen en het geleerde real life toe moeten passen.

Heel bijzonder tijdens dit project is de verbinding die met zowel alumni als met het bedrijfsleven wordt gelegd. Iedere groep heeft namelijk een oud TMO’er als coach die al enige jaren ervaring heeft kunnen opdoen in de fashionbranche. Er ontstaat op deze manier een sterke band, zo ervaarde ook Emma en Demi.

Hoe hebben jullie de Outdoor ervaren?

Emma:Ik vond de Outdoor heel leuk en leerzaam tegelijk. Vooral de opdrachten in combinatie met het teamwork vond ik leuk. Wij waren als team echt bloedfanatiek, haha. Ook vond ik het heel leerzaam om naderhand als groep te reflecteren op de samenwerking, zodat je zelf en als team kon groeien. Maar bovenal was de Outdoor gewoon heel gezellig mede door de gezellige mensen, onze coach Mirjam en het enthousiasme van Jurgen.

Eén minpuntje van de Outdoor: de nachten in mijn niet-waterafstotende slaapzak. ’

Demi: Ondanks dat ik in het water was gevallen en de nachten niet heel prettig waren, vond ik de Outdoor heel leuk. Vooral het moment dat wij als groepje hadden gewonnen maakte mij trots. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van het samenwerken en de reflectiemomenten. Je krijgt hierdoor meer inzicht in jezelf en elkaar, waardoor je elkaars kwaliteiten beter kunt benutten. Ook het onderhandelen tijdens de managementgame was heel leerzaam.’

Hoe vonden jullie het om zo uit je comfortzone te gaan?

Demi: ‘Ik vond het niet lastig om uit mijn comfortzone te gaan, omdat ik zoiets had van we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we gaan er gewoon het beste van maken.’

Emma: ‘Voor mij voelde de Outdoor ook niet als uit mijn comfortzone gaan, dat komt denk ik ook omdat ik op het platteland ben opgegroeid. Ik vond het eerlijk gezegd uitdagender om zo intensief met mensen samen te werken.’

Wat is jullie tip voor studenten die nog op Outdoor gaan?

Emma: ‘Ga er open minded in en maak het gezellig. Ondanks dat je ook minder leuke dingen gaat tegenkomen, zijn er daar tegenover zoveel leuke dingen te beleven. Focus je vooral daarop. Ik vond de nachten heel zwaar, maar overdag vond ik het geweldig en dat gaf mij energie.

En een praktische tip: neem een waterafstotende slaapzak mee, zodat je niet net als ik in een natte slaapzak hoeft te liggen. En neem goede schoenen mee, want blaren zijn ook geen pretje.’

Demi: ‘Mijn tip: ga er positief naar toe en zie het niet te zwaar. Probeer niet de tijd door te komen, maar ga echt genieten van wat je meemaakt. Verder raad ik het aan om voldoende (warme) kleding mee te nemen, want je wordt op Outdoor snel vies en nat en niet te vergeten neem anti-muggenspul mee.’

Tot slot

‘Wij willen graag onze coaches (Mirjam en Corné) en Jürgen in het zonnetje zetten, omdat zij ons heel erg hebben geënthousiasmeerd door hun positiviteit. Bedankt daarvoor!’

Ben jij door dit verhaal over de Outdoor nóg enthousiaster geworden over TMO? Vraag dan een brochure aan of bezoek een open dag.

Brochure
Open dag
Proefstuderen