TMOment: oud-student Roel Strijker

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is dus Roel Strijker (eigenlijk ben ik vernoemd naar mijn vader en is mijn geboortenaam Geert Roelof Strijker) en mijn TMO-periode was van augustus 1997 tot en met augustus 2000. Veel (oud-)studenten komen zelf uit een modenest. In mijn geval was dat niet zo. Ik kom uit een management-nest, managementtrainingen wel te verstaan. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van leidinggeven, communicatie, delegeren, management en verkoop. Verkoop en mode vormen dus een goede combinatie voor mij!

Onlangs ben ik voor mijzelf begonnen als zelfstandig personal tailor bij een fantastische Haagse tailor genaamd I am Luigi. I am Luigi is onder andere trotse kledingsponsor van Excelsior! Na 20 jaar retail- en wholesale-ervaring te hebben opgedaan, vond ik het tijd voor mijn volgende stap. Mijn passie achterna, te weten maatkleding. Pakken die gemaakt worden van de mooiste Italiaanse en Engelse stoffen, mode en persoonlijk contact. Best eng maar super tof!

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Na mijn afstuderen kon ik als fulltimer beginnen in de Hilversumse herenmodezaak HarmenHouse waar ik al eerder werk had tijdens mijn TMO-tijd. Na een half jaar kon ik deze kennis en kunde gebruiken als shopmanager van de GANT-store in Amstelveen. Daarna volgde RedGreen (een nautisch Deens merk) en daarna mocht ik het damesmodemerk Magna Dea vertegenwoordigen.

Na enige tijd ben ik weer de retailkant op gaan zoeken en na verscheidene managementfuncties bekleed te hebben, heb ik 6,5 jaar als shopmanager bij Profuomo gewerkt in de PC Hooftstraat. De laatste 2 jaar mocht ik als vertegenwoordiger/International Business Developer werken bij Munro Tailoring. Dit bedrijf verzorgt de maatkleding  voor retailers die maatwerk aanbieden aan consumenten. Na een periode van persoonlijke groei heb ik de knoop voor mijzelf doorgehakt en ben ik dus als zelfstandige begonnen in de rol van personal tailor bij I am Luigi!

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het mooiste is het leveren van een stuk kwaliteit, waarbij de twijfel (in zoverre die er nog was) omslaat in een WOW-effect bij klanten als zij in aanraking komen met het uiteindelijke maatwerk-product. Dit kan een maatpak zijn maar ook een shirt, jasje, broek, schoenen of dameskleding.

Hoe heeft TMO je voorbereid op je huidige werkzaamheden?
Alles wat je meekrijgt op TMO is waardevol. Hiermee bedoel ik de kennis, de kunde, de inzichten, de contacten en de relatie met de docent. Op TMO begint ook de start van je zakelijke netwerk.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Dispuut Profuomo heb ik mede mogen oprichten in 1999. Een supergaaf dispuut met enkel heren die zich tot ‘The Lucky Few’ mogen rekenen. Hieraan probeer ik mij steentje bij te dragen. En nog steeds heeft dit de uitstraling en  naam & faam die wij jaren geleden al nastreefden.

Vorig jaar werd ik gevraagd om als Business Coach mee te doen aan de TMO Business Battle. Een super ervaring om te kijken wat er leeft bij aankomend TMO-studenten, hen te coachen tijdens de Battle en te ontdekken waar hun drijfveren liggen. Als je de kans krijgt hieraan mee te doen, DOEN!

Is er iets dat je op TMO geleerd hebt, wat je nog dagelijks gebruikt in de praktijk?
Behalve dat de stoffenkennis mij heel handig uitkomt in mijn huidige beroep als personal tailor, zijn er ook de verkoopskills en de sociale vaardigheden die mij elke dag weer van pas komen. TMO heeft voor mij de basis gelegd en mij verder gebracht. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen, maar een duwtje in de rug is altijd fijn. 

Wat is je mooiste herinnering aan TMO?
Dit zijn er meerdere. In willekeurige volgorde dispuut Profuomo, de outdoor, de vriendschappen. En TMO als fantastische opleiding natuurlijk.

Heb je nog een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Zoals ik als coach ook al heb gezegd tijdens de TMO Business Battle: hou je focus en blijf bij je kern!

Brochure
Open dag
Proefstuderen