TMOment Michelle de Bruijn en haar bedrijf Enable the Label

Veel TMO’ers gaan na hun afstuderen aan de slag  bij hun stagebedrijf. Zo ook Michelle de Bruijn. Na een tijdje wilde ze toch iets anders en begon ze aan een nieuwe baan. Nu, zo’n tweeënhalf jaar na haar studie, heeft ze haar eigen online modeplatform Enable the label.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Michelle de Bruijn en ik ben in februari 2017 afgestudeerd van TMO. Sinds een halfjaar heb ik een online platform waarbij ik onbekende, jonge modemerken uit het buitenland de kans biedt om op de Nederlandse markt te komen.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Na mijn studie kreeg ik de mogelijkheid om bij mijn stagebedrijf te blijven werken. Ik was daar projectmanager Intimates en heb er veel geleerd. Om wat meer afwisseling in mijn werk te krijgen, ging ik na een jaartje op zoek naar een andere baan. Die vond ik bij MOAM; een stichting die jonge Nederlandse talenten in de creatieve sector begeleidt en koppelt aan verschillende instellingen en bedrijven. Ook hier heb ik veel kunnen leren.

Waarom heb je gekozen voor een eigen online platform?
In mijn eerste baan lag de nadruk heel erg op het commerciële aspect en in mijn tweede baan juist heel erg op het creatieve. Beide aspecten spreken me aan, maar ik zoek vooral de combinatie daarvan. In de praktijk merk ik dat creatieve mensen en business people elkaar soms niet helemaal vertrouwen. Ik ben juist van mening dat zij door samen te werken heel toffe dingen kunnen neerzetten. Met mijn online platform spring ik in die gap.

Wat zijn je taken zoal?
Als ik een nieuw label zoek, begin ik met heel veel online research. Door maar te blijven doorklikken, kom ik uiteindelijk bij die voor Nederland onbekende merken terecht. Dat kan via modeplatforms zijn, maar ook via influencers. Wanneer een merk een goed verhaal heeft en ik denk dat de Nederlandse markt daar klaar voor is, ga ik bij de designers op bezoek. Ik ben dus veel bezig met communiceren en netwerken.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Ik heb vooral heel veel geleerd van het jezelf professioneel neerzetten, doorzetten en niet opgeven. In de projecten leer je om met allerlei verschillende mensen samen te werken en dat komt me nu heel goed van pas. Ik ben immers dagelijks bezig met connecties te maken en met veel verschillende mensen samen te werken. Naast mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik uiteraard ook veel inhoudelijke kennis opgedaan op de opleiding.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?
Ha!, dat zijn toch wel de vele dingen die ik mede heb mogen organiseren. Zowel binnen de opleiding als daarbuiten, zoals bij de studentenvereniging Changeant. Als ik daar nu zo op terugkijk, hebben we samen heel wat toffe dingen neergezet. Eigenlijk run je daarmee al een kleine business. Alles waar ik in mijn werk mee te maken heb, is daar op microniveau voorbijgekomen. Super leerzaam én leuk dus!

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
De laatste tijd word ik gevraagd op open dagen. Ook heb ik mijn verhaal gedaan tijdens Comin’ to Fashion, de introductiedagen van TMO. Erg leuk om te doen. Verder zijn mijn beste vriendinnen van TMO en heb ik er een enorm netwerk aan overgehouden.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Ik was echt op zoek naar de combinatie van creatief en commercieel. In mijn zoektocht naar de juiste opleiding heb ik meerdere open dagen bezocht, maar bij TMO vond ik precies de juiste balans. Docenten die je gewoon van naam kennen en op maandag vragen hoe je weekend is geweest. Heel fijn vond ik dat. Van vrienden die naar grotere opleidingsinstituten gingen, hoorde ik dat zij dit totaal niet herkenden en zich een van de vele nummers voelden in de immens grote collegezaal.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?
Ja, honderd procent! Ik ben altijd met heel veel plezier naar school gegaan. Ook na een ‘zware’ feestavond in Doorn, was ik er ’s morgens weer.

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Pak alles aan waar je iets van kunt leren. Ben enthousiast. Door veel te leren en je voorkeuren uit te spreken, ook tijdens je stage, kom je er gaandeweg achter wat je werkelijk leuk vindt. Denk niet dat je meteen al op je plek moet zitten direct na je studie. Probeer van alles uit en neem daar de tijd voor. Uiteindelijk komt die droombaan er dan. Zeker weten!”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen