TMOment met “WE Women” Willemien de Neef en Roos Tobias

Willemien en Roos zaten samen op TMO en werken nu allebei als buying assistent Women bij We Fashion. Hun tip: ‘Stem je stage af op je toekomstambities om erachter te komen of die ambitie ook echt bij je past!’

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
‘Wij zijn Willemien de Neef (26 jaar) en Roos Tobias (22 jaar) en wij werken allebei als buying assistant op de afdeling Women van WE Fashion. Wij vinden het heel gezellig om nu samen te werken bij WE terwijl we een paar jaar terug nog samen op TMO zaten. In 2019 zijn we afgestudeerd en we werken inmiddels een jaar samen bij WE.’

Hoe zijn jullie bij WE Fashion terecht gekomen?
Willemien: ‘Ik liep er al stage en ik kreeg al vrij snel de vraag of ik wilde blijven want er kwam een functie vrij als buying assistent. Ik heb meteen ‘JA’ gezegd, want het leek mij een geweldige kans.’
Roos: ‘Ik heb mijn stage bij De Bijenkorf gelopen als buying assistent cosmetica.  Ik heb het er onwijs naar mijn zin gehad en heb enorm veel geleerd. Na mijn stage ben ik een half jaar gaan reizen en heb ik nagedacht over wat ik wilde gaan doen; doorstuderen of werken.  Het werd het laatste en na een kleine zoektocht ben ik gestart als buying assistant bij WE Fashion.’

Wat zijn jullie taken binnen het bedrijf?
Willemien: ‘Wij werken allebei als buying assistant op de Women afdeling. Roos doet de pakketten van Woven en ik Knitwear en Outdoor. Onze hoofdtaak is het ondersteunen van onze buyers bij het inkoopproces en het begeleiden van de sample-ontwikkeling van prototype tot het artikel in de winkel. De buyers onderhandelen met de leveranciers over de juiste prijs en hierna verwerken wij de orders. Vanaf dat moment zorgen wij ervoor dat de samples binnenkomen, werken wij sample comments uit en zorgen we ervoor dat orders op tijd vertrekken vanaf de leverancier. Het is daarom belangrijk om veel in contact te blijven met je leveranciers. Daarnaast zorgen wij voor genoeg marketingsamples, leveren we informatie aan voor social media en houden we overzicht op de afdeling. Als buying assistant ben je dus een echte spin in het web.’

Hoe heeft TMO jullie voorbereid op het werk dat jullie nu doen?
Roos: ‘Wij zijn door TMO goed voorbereid, want in onze functie als buying assistant komen vrijwel alle vakken samen die wij op TMO hebben gehad. Daarnaast hebben we profijt van de projecten die we op TMO hadden. We hebben geleerd om met veel verschillende mensen samen te werken. Zowel binnen als buiten WE werken we met veel verschillende stakeholders. Soms zelfs wereldwijd.’

 In welke mate zijn jullie nog verbonden aan TMO?
‘Bij WE Fashion werken veel TMO’ers en ook hebben wij regelmatig stagiaires van TMO. Binnenkort start er ook weer een TMO-stagiair die ons komt ondersteunen. Wij vinden het erg leuk om haar te mogen begeleiden tijdens haar stage.’

Waarom hebben jullie destijds gekozen voor TMO?
Willemien: ‘Business in combinatie met fashion sprak mij heel erg aan. Het is een groot voordeel dat je breed wordt opgeleid. Ik hoefde hierdoor nog niet gelijk te beslissen wat ik na de studie ging doen. Je kan echt nog alle kanten op.‘
Roos: ‘Op de middelbare school had ik een E&M profiel. Ik was goed in wiskunde maar wist ook dat ik hier niet per se iets mee wilde doen. Ik wilde vooral dingen doen die ik leuk vond. Op de studiekeuzebeurs kwam ik TMO tegen en ik wist eigenlijk vrij snel dat dit mijn opleiding zou worden.‘

Wat zijn jullie dromen voor de toekomst?
Willemien: ‘Ik heb het ontzettend naar mijn zin als buying assistant. Wellicht wil ik in de toekomst buyer worden. Maar dan wel zoals bij WE, dus de product development kant. Maar voor nu vind ik de functie buying assistant nog steeds erg leuk en leerzaam. Het is fijn dat ik in deze functie ook mijn creativiteit kwijt kan.’
Roos: ‘Mijn droom is het hebben van een eigen label. Hoe en wat weet ik nog niet, maar het lijkt mij geweldig. Maar voor nu heb ik het nog veel te leuk bij WE Fashion.’

Tot slot: hebben jullie een tips voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Onze tip is: ‘Ga alvast nadenken over de toekomst. Welke kant je op wil na TMO en welke stage daar het best bij past. Door je stage af te stemmen op je toekomstambities kun je alvast (werk)ervaring opdoen, wat weer kan helpen bij het vinden van een passende baan. En je weet meteen of die ambitie ook écht bij je past!’

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen