TMOment met Pieter Smit, voorzitter S.V. Changeant

De enige studentenvereniging van TMO –  S.V. Changeant – heeft een nieuwe voorzitter: Pieter Smit. In een jaar vol uitdagingen ziet Pieter vooral kansen om alles uit je studententijd te halen. ‘Ook nu staat Changeant garant voor een gezellig studentenleven’, belooft Pieter.

Wie ben je en wat doe je?
‘Mijn naam is Pieter Smit, ik zit in semester 5, ben 20 jaar en woon in Doorn. Naast TMO ben ik in de weekenden druk als leidinggevende in de horeca en ben ik dagelijks bezig met het aansturen van het bestuur van Changeant.

Waarom TMO?
Ik kwam TMO tegen tijdens een studiekeuzemarkt. Net als bijna iedereen op TMO wilde ik ‘iets met mode’ maar niet het creatieve aspect. Ik schreef me in voor de open dag en na een aantal gesprekken met docenten en studenten op TMO heb ik mezelf ingeschreven. Ik heb er geen moment spijt van gehad. De opleiding is leuk en heel divers. Het studentenleven naast de opleiding maakt het helemaal compleet.

Ook nu, met corona?
Het studentenleven staat natuurlijk op een lager pitje maar ik spreek gelukkig nog steeds veel mensen. Er is nog steeds gezelligheid al is het nóg kleinschaliger dan voor corona omdat we rekening hebben te houden met de richtlijnen. Sinds de pandemie hebben we allerlei online activiteiten georganiseerd zoals een pubquiz en een bierproeverij. Waar het kan en mag, houden we ook fysieke activiteiten. Zo zijn we een dagje naar Walibi gegaan, organiseren we kleinschalige ‘daghappen’ in studentenhuizen en zijn we met 100 leden naar de bioscoop geweest. Verdeeld over 4 zalen en allemaal op 1,5 meter; met z’n allen dezelfde film kijken blijft natuurlijk gezellig. Met wat aanpassingsvermogen en creativiteit, zijn er ook nu leuke activiteiten te bedenken. Het decembergala gaat dit jaar helaas niet door. Dat is wel een enorme domper want het gala is toch wel het hoogtepunt van het jaar. Maar ik beloof jullie dat we groots gaan uitpakken als het straks weer mag!

“Ik wil het maximale halen uit een periode die voor iedereen nieuw is”

Waarom wilde je voorzitter worden?
Juist vanwege de extra uitdaging. Het is een lastige periode, ook voor de vereniging. Alles wat we normaal doen, kon opeens niet meer. Voordat ik voorzitter werd, was ik commissaris Feest & Gala binnen het vorige bestuur. Ik merkte dat ik me na een eerder bestuursjaar nog steeds voor Changeant wilde inzetten. De vereniging gaat me aan het hart. Bovendien lag er een enorme uitdaging. Ik wil het maximale halen uit een periode die voor iedereen nieuw is.

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?
Creatieve activiteiten bedenken om de leden happy te maken en te houden. Betrokkenheid bij de vereniging vind ik belangrijk. Daarnaast houd ik mij bezig met organisatorische zaken zoals een nieuw systeem voor de ledenadministratie.
De werving van nieuwe leden staat standaard hoog op de agenda. We hebben afgelopen jaar gemerkt dat sociale contacten door corona nog belangrijker zijn geworden dan voorheen. Dat merken we in het toenemend aantal aanmeldingen van nieuwe leden. Dus beste toekomstige TMO-student; geef een extra dimensie aan je TMO-tijd en word lid van onze mooie vereniging.’

Dit interview is afgenomen voor de lockdown. 

Video Changeant vóór Corona: https://vimeo.com/329355812?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=28749

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen