TMOment met Michael Heijhoff bij Van Gils Fashion

Michael is al een hele tijd geleden afgestudeerd en heeft inmiddels een mooie carrière opgebouwd. Op maandag 2 maart zal hij het nieuwe TMO-semester officieel openen en als key note speaker de studenten vertellen over zijn ervaringen. Mooie aanleiding daarom voor een TMOment.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Michael Heijhoff en ik ben sinds twee jaar werkzaam bij Van Gils Fashion als Commercial Director.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Toen ik in 2005 afstudeerde was ik pas 18 jaar. Ik had de – toen nog bestaande – verkorte hbo-route gevolgd en was een vroege leerling. Via mijn stagebedrijf IC-Companys kwam ik terecht bij Tommy Hilfiger. Ik begon daar als accountmanager en groeide er door naar product manager, sales manager tot aan retail inkoop. Aansluitend mocht ik de Europese sales gaan opzetten voor Michael Kors. Ik heb daar echt veel mooie kansen gekregen.

Waarom de overstap gemaakt naar Van Gils Fashion?
Voor Tommy Hilfiger mocht ik de laatste jaren heel veel reizen. Supertof natuurlijk. Op een gegeven moment maakte ik zo’n 30 reizen per jaar. Tja, en als er dan ondertussen een dochtertje is gekomen, wil je toch wat meer thuis zijn. Ik werd benaderd door Van Gils en heb gekozen voor die mooie uitdaging. Het fijne van Van Gils Fashion is de kleinschaliger organisatie. Als ik nu moet reizen is het meestal in één dag heen en weer. Ik kom nu bijvoorbeeld net terug uit Kopenhagen.

Wat zijn je taken zoal?
Mijn voornaamste taak is het aansturen van mensen, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Hen spreek ik op dagelijkse basis. Maar ook het contact met de klanten, met name de grotere, is onderdeel van mijn takenpakket. En ja, als er problemen zijn met een klant dan kom ik uiteraard ook in beeld. Verder maak ik als commercieel directeur deel uit van het 3-koppige managementteam, waarin ik medeverantwoordelijk ben voor de strategische beslissingen.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Toen ik begon op TMO, als broekie van 16 jaar, wilde ik eigenlijk maar één ding: zo snel mogelijk gaan werken! Voor mij was die verkorte hbo dus ideaal. TMO heeft mij echt allround gemaakt en mij daarmee een basis gegeven waarop ik kon gaan bouwen. Toen ik afgestudeerd was, had ik dan ook een houding van ‘Hier ben ik’ en dacht ik echt dat de wereld aan mijn voeten lag. Maar ik kwam er al snel achter dat het zo dus niet werkt in de ‘grotemensenwereld’. Met TMO heb je absoluut een streepje voor, maar je moet evengoed gewoon hard werken en nog heel veel leren.

Wat is je leukste herinnering TMO?
Ik vond eigenlijk alle lessen wel interessant. De lessen over de verschillende stoffen en hun eigenschappen bijvoorbeeld, maar ook economie. Vooral de link met fashion in voorbeeldcases bij alle vakken heeft mij de extra drive gegeven om TMO succesvol af te ronden. Ik was natuurlijk nog relatief jong en woonde gewoon bij mijn ouders in Gouda. Ik heb daarom het ‘studentenleven’ niet echt meegemaakt.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Nog altijd heb ik met een aantal docenten contact. Ik vind het leuk om een bijdrage te leveren aan de opleiding van de studenten. Zo heb ik in het verleden rondleidingen verzorgd bij Tommy Hilfiger en heb ik meegewerkt aan de sollicitatietraining op TMO. Stagiairs en afgestudeerden van TMO verwelkom ik ook graag bij Van Gils Fashion. Dit jaar ben ik gevraagd om het semester te komen openen, iets waar ik met veel plezier gehoor aan geef!

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Mijn ouders hadden een aantal kledingzaken, dus ik ben opgegroeid in de modewereld. Nog even twijfelde ik tussen TMO en IVA, want ik vond en vind auto’s ook heel interessant. Toch heb ik heel bewust gekozen voor de modewereld, omdat die zo dynamisch is. Een auto verandert misschien eens in de vijf jaar van model, maar de mode verandert een paar keer per jaar. Die afwisseling trekt me aan.

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
De modewereld is een klein wereldje. Iedereen kent elkaar. Wees je er van bewust dat alles wat je doet correct is. Behandel iedereen met respect. Profileer je op een positieve manier, leer veel, doe ook soms dingen die je minder leuk vindt, sta open voor nieuwe kansen en werk hard.

Brochure
Open dag
Proefstuderen