TMOment met Lynda Elshof – stage lopen bij G-Star

In het laatste semester van TMO loop je stage bij de meest uiteenlopende (fashion)bedrijven. Lynda Elshof zit sinds een half jaartje bij G-Star waar ze in een internationale setting ervaring opdoet binnen de afdeling product development. ‘Daag jezelf uit, want daar leer je het meest van’ is haar tip voor een succesvolle stage.

Vertel eens iets over je stage
‘Ik loop inmiddels alweer een half jaar stage op het hoofdkantoor van G-Star. Ik ben hier werkzaam als stagiaire product developer waar ik met veel verschillende afdelingen en nationaliteiten samenwerk. G-Star kent verschillende productcategorieën; denim, knit/jersey en woven (= weefsels). Zelf ben ik werkzaam op de afdeling mannen woven waar mijn werkzaamheden voornamelijk bestaan uit het beoordelen en doorpassen van samples.  Ik kijk met o.a. de afdeling Design naar het model en de commentaren op het sample speel ik door naar de fabrikant zodat zij het kunnen doorvoeren in het uiteindelijke ontwerp. Aan het begin van mijn stage deed ik dit onder begeleiding maar ik mag mijn werk steeds vaker zelfstandig uitvoeren. Superleuk en erg leerzaam!

Waarom heb je voor je stage voor product development gekozen en niet voor bijvoorbeeld marketing of inkoop?
Ik heb voor de moeilijke weg gekozen, omdat ik productie best lastig vond op school. Daar viel voor mij dan ook het meeste te leren. Fouten maken mag nu nog haha. Ik moet je zeggen dat ik heel blij ben met mijn keuze want ik weet dankzij mijn stage zeker dat ik verder wil in productie.

Wat maakt jouw stage zo interessant?
Dat G-Star een internationaal opererend bedrijf is. Ik werk en communiceer met allerlei verschillende culturen. Dat alleen al is enorm leerzaam. De voertaal is Engels. In het begin vond ik dat best pittig maar inmiddels weet ik niet beter.

Hoe ben je bij G-Star terecht gekomen?

Mijn droom is een internationale carrière in de fashion. Ik ben daarom in eerste instantie op zoek gegaan naar een buitenlandstage, wat ook is gelukt. Ik zou starten in New-York, maar toen kwam corona. Alles was al geregeld, dus moest ik op zoek naar een alternatief en ik moet zeggen dat G-Star aan al mijn wensen voldoet! Toen bleek dat New-York niet doorging, heb ik proactief bij G-Star gesolliciteerd, omdat dit in mijn ogen binnen Nederland toch wel het grootste internationale fashionbedrijf is. Nee, ik zie G-Star zeker niet als een tweede keuze maar uiteindelijk wil ik wel heel graag naar het buitenland.

Welke theorie van TMO kan je tijdens je stage in de praktijk brengen?
Ik denk dat ik onbewust het meeste aan de vakken Productie en Modematerialen heb gehad. Je komt zoveel tegen wat je aan het begin van de opleiding hebt geleerd. Dat die theorie nu in de stage weer terugkomt is echt fijn. Je merkt dat je veel meer hebt geleerd dan je zelf denkt. Daarnaast het omgaan met werkdruk en proactief werken. TMO is behoorlijk aanpoten en je leert om proactief te zijn. Dat valt hier op en hoor ik ook terug tijdens de feedbackgesprekken met mijn stagebegeleiders bij G-Star. De begeleiding hier is erg goed trouwens. Ik hoor echt bij het team en ik word niet behandeld als ‘de stagiaire’.

Wat ga je na TMO doen?
Dat weet ik nog niet precies. Ik ben momenteel aan het solliciteren dus ik hoop snel aan een baan te komen. Ik heb daar alle vertrouwen in want veel van mijn oud-studiegenoten hebben snel een baan gekregen. Het liefst ga ik iets doen in de productie en als het weer kan in het buitenland. Bij deze een oproep dus, kom maar door met die banen!

Welke tips heb je voor studenten die op zoek zijn naar een tof stageadres?
Het ligt misschien voor de hand, maar zoek een stage die bij je past. Vind je iets leuk? Schrijf dan! Durf ergens op af te stappen en kies niet voor de gemakkelijke weg. Zoals ik al zei; tijdens je stage mag je nog fouten maken. Daag jezelf uit want daar leer je het meest van!

Brochure
Open dag
Proefstuderen