TMOment met Lisa Noppert  

Ze was pas 17 jaar toen ze op TMO startte. Best spannend om op die leeftijd ‘helemaal vanuit Limburg’ te gaan studeren. Na het eerste semester is ze in Doorn gaan wonen en ze heeft er een supertijd gehad. “Stort je in het studentenleven en je wordt zelfstandig!”, is haar overtuiging.  

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Lisa Noppert, 29 jaar, en al heel wat jaartjes geleden afgestudeerd op TMO. Samen met mijn moeder én zakenpartner heb ik mijn eigen lifestyleboutique in the MOOD in mijn woonplaats Venlo.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Aanvankelijk heb ik gewerkt voor Ralph Lauren, maar de Amerikaanse cultuur paste niet zo goed bij mij. Mijn moeder verliet in 1997 haar baan in de gezondheidszorg. Ze gooide het roer totaal om en begon een winkel. Toen ik net was afgestudeerd, wilde ze er eigenlijk mee stoppen. Samen met haar heb ik toen een heel nieuwe visie ontwikkeld en is zij in the MOOD gestart.

Wat doe je nu?
In 2015 ben ik compagnon geworden bij in the MOOD. Mijn moeder en ik werken echt heel fijn samen. We staan beiden in de winkel en hebben daarnaast ieder onze eigen taken. Onze zaak is geen doorsnee modewinkel. De klanten komen hier echt voor de beleving. We hebben bewust gekozen voor het hogere segment. Dat betekent dat wij van alle items één exemplaar hebben. We kopen zelfs speciaal voor bepaalde klanten in. Zo gaan we regelmatig naar Italië om kleding in te kopen voor iemands bruiloft. We letten bij onze keuze goed op door wie en waar het geproduceerd wordt.

Wat zijn jouw taken binnen het bedrijf?
Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en verzorg onze social media. Vooral in deze tijd is dat heel belangrijk. Samen doen we de inkoop. Hiervoor reizen we normaal gesproken veel, alleen nu even niet natuurlijk in verband met corona. Mijn moeder doet gelukkig de financiën; dat vak was niet echt mijn sterkste kant, haha.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Vooral de basiskennis die je leert op TMO over en van de branche is heel belangrijk. Met name de zakelijke kant. De vele gastsprekers die vertelden over hun eigen praktijk, vond ik altijd erg interessant. Je onthoudt natuurlijk niet precies alles wat je geleerd hebt, maar als ik op inkoop ben, krijg ik af en toe wel een flashback van de lessen over stoffenleer. Verder heb ik nog altijd profijt van de vele contacten die je legt tijdens je TMO-tijd.

Wat is je leukste herinnering TMO?
Dat zijn de projecten, maar toch zeker ook de studententijd. Doordat ik in Doorn ben gaan wonen en alles daar en op TMO zo kleinschalig is, heb ik me altijd heel prettig gevoeld. Ondanks het feit dat ik niet lid was van de studentenvereniging, werd ik toch bij alles gewoon betrokken. Er was echt een heel fijne sfeer, zowel op school als daarbuiten.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Mijn beste vriendinnen heb ik overgehouden aan TMO. Enkelen daarvan hebben ook een eigen zaak en soms werken we samen en wisselen we informatie aan elkaar uit. TMO zelf volg ik nog altijd via de social media.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Eigenlijk wist ik na de middelbare school totaal niet wat ik wilde. Ik heb diverse vervolgstudies overwogen en ben naar allerlei open dagen gegaan. Zelfs de hotelschool was een optie, dacht ik; maar toen ik er ging kijken, kwam ik er al snel achter dat de horecasector mij niet aantrok. Iets in de zakelijke sfeer trok me wel aan en ook iets met mode, maar dan weer niet de creatieve kant. Samen met mijn ouders ben ik toen naar de open dag van TMO gegaan en we waren direct alle drie heel erg gecharmeerd van de school en van de omgeving. Hier hebben ze echt een visie op de zakelijke kant en dat sprak me aan. Tel daarbij op het persoonlijke en kleinschalige van TMO en deze toen 17-jarige was om.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?
In het begin is alles natuurlijk best spannend. Ik reisde aanvankelijk heen en weer vanuit Limburg, maar al snel besloot ik een kamer te zoeken in Doorn. Die had ik trouwens heel snel gevonden. Ik heb op TMO echt een superfijne tijd gehad, ondanks dat ik voor sommige vakken best hard heb moeten knokken.

Wat is je advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Als je passie hebt voor mode en het leuk vindt om het bedrijfsleven in te gaan, zou ik zeker kiezen voor TMO. Het is een kleinschalige school waar je nog echt als student gezien en gekend wordt. Dit in tegenstelling tot van die heel grote hbo-instellingen waar je meer een nummer bent. Dat heb ik me op TMO echt nooit gevoeld.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen