TMOment met Kelly Visser| Master Global Sustainable Business Management

TMOment met Kelly Visser

Na haar afstuderen nam Kelly eerst een half jaar de tijd om eens goed na te denken wat haar volgende stap zou zijn. Door haar werk bij twee modebedrijven en door haar studie op TMO ontdekte ze dat ze meer wilde weten over duurzaamheid. Ze koos daarom voor een master Global Sustainable Business Management.

Vertel eens iets over jezelf?

“Ik ben Kelly Visser, vorig jaar februari afgestudeerd van TMO en sinds september bezig met de master Global Sustainable Business Management aan Northumbria University / Amsterdam University of Applied Sciences. Het is een vrij nieuwe master die ontwikkeld is door beide universities en die ik in Amsterdam volg. De studie is volledig in het Engels en levert een diploma op van beide scholen.

Wat ben je na TMO gaan doen?

Het eerste halfjaar ben ik gaan werken bij America Today. Hier heb ik eerst mijn scriptie voor geschreven en daarna mijn stage gedaan op de Inkoopafdeling. Na mijn stage mocht ik er meteen blijven werken en daar was ik heel blij mee. Toch wist ik dat ik nog niet uitgeleerd was. Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse in duurzaamheid en daar vond ik toen de master bij die ik nu volg.

Daarnaast werk ik in het weekend nog bij Rico Moda in Goes.

Wat levert deze master je op?

We krijgen vakken als circulaire economie, duurzaamheidsstrategie en -marketing, maar ook duurzaamheid op het gebied van financiën. Het is ook breder dan alleen de fashionindustrie. Ieder bedrijf doet zijn best om te voldoen aan wet- en regelgeving, maar dat valt in praktijk niet altijd mee. Door deze studie ben ik geïnteresseerd geraakt in consultancy. Als ik mijn master heb behaald wil ik graag eerst ervaring opdoen bij een consultancybedrijf, om dan na een tijdje misschien zelf een consultancypraktijk te beginnen. Ik zou graag bedrijven willen adviseren op het gebied van duurzaamheid.

Hoe heeft TMO je voorbereid op de studie die je nu doet?

Ik heb er sowieso heel veel geleerd over hoe de fashionbranche in elkaar zit. Je krijgt heel veel achtergrondinformatie en vooral tijdens de projecten ben je bezig met duurzaamheid. De manier van lesgeven op TMO is wel heel anders dan bij een master. Op TMO wordt je heel goed begeleid en is alles veel persoonlijker. Op de university ben je toch meer op jezelf aangewezen. Daar moest ik wel aan wennen.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Ik woonde in Doorn in een huis met 15 meiden. Erg leuk was dat we met dertien meiden tegelijk aan de studie begonnen. Je begint dan samen aan iets en je eindigt ook samen. Het was en is nog steeds een hechte club. Ik was ook lid van de studentenvereniging.

Op TMO zelf heb ik absoluut ook een leuke tijd gehad. Het is een prettige, kleinschalige, persoonlijke manier van lesgeven. In semester 5 komt eigenlijk alles dat je geleerd hebt samen in de praktijk. Je bedenkt samen met je groepje een eigen businessplan waarbij je al je kennis kunt toepassen van de voorgaande semesters. Ook het schrijven van mijn scriptie vond ik een hoogtepunt.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?

Dat kwam door een vriendin van mijn moeder die vroeger op TMO had gezeten. In de tweede klas van het voortgezet onderwijs ben ik naar een open dag geweest. Dat voelde toen meteen goed en ik wist dus al vroeg dat ik naar TMO zou gaan. Op de basisschool was ik ook al bezig met mode. Ik heb er ooit een spreekbeurt over gehouden en liep modeshows bij ons in Goes.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Zeker! Het is een heel leuke opleiding en ik heb er veel geleerd. Vooral tijdens mijn stage vielen heel veel puzzelstukjes op hun plaats en kwam ik er in de praktijk des te meer achter hoeveel ik had geleerd op TMO. Ook van de vakken die me minder liggen, ben ik achteraf blij dat ik ze gehad heb. Zo vond ik communicatieve vaardigheden eigenlijk helemaal niet zo leuk. Maar tijdens het schrijven van mijn scriptie en de gesprekken met leveranciers die ik hiervoor had, was ik superblij dat ik die lessen had gehad.

Wat zou jij doen als je nu 16 was en een keuze zou moeten maken voor een vervolgopleiding?

Als je interesse hebt in fashion en business zou ik zeggen: ga sowieso een open dag bezoeken. Kijk goed rond en als je er een goed gevoel bij hebt, weet je vrijwel zeker dat dit de opleiding voor jou is. Geniet van je tijd op TMO want die vliegt voorbij. Ik heb veel geleerd over en voor mezelf op TMO en dat had ik voor geen goud willen missen!”

Meer TMOment? Lees het verhaal van Bram die stage loopt bij bij Beconnected in Shanghai.

Brochure
Open dag
Proefstuderen