TMOment met Jimmy de Goey | Cruyff

Johan Cruijff zelf heeft hij nooit gekend, maar hij kent wel de verhalen. “Moet een bijzondere man zijn geweest.” En zo is het! Jimmy wilde eigenlijk piloot worden, maar werkt nu met veel plezier voor het merk Cruyff. ‘Elk nadeel heb z’n voordeel.’

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Jimmy de Goey, 27 jaar en drie jaar geleden afgestudeerd aan TMO. Sinds een halfjaar werk ik als junior product manager bij Cruyff in Rotterdam.

Wat heb je sinds TMO gedaan?

Op het moment dat ik afstudeerde brak net de coronapandemie uit. Gevolg was dat veel bedrijven een vacaturestop hadden. Tijdens mijn studie werkte ik in de winkel van Just Brands en eigenlijk was het de bedoeling dat ik met mijn TMO-diploma op zak zou doorstromen naar het hoofdkantoor. Dat ging dus helaas niet door, waardoor ik nog een tijdje in de winkel ben blijven werken. Ik wilde echter graag de productiekant op en vond na een jaartje een baan als productiemanager bij Dapro; een bedrijf in werkkleding. Ik heb hier superveel geleerd, want ik moest allebei de fabrieken aansturen en daarin samenwerken met mensen in India. Maar ja, werkkleding verandert niet zo veel en ik miste op een gegeven moment toch wel de fashion. Toen ik de vacature bij Fashion United zag staan van Cruyff, heb ik gesolliciteerd, ben op gesprek gegaan en meteen aangenomen.

Wat heb jij met mode?

Vroeger was ik altijd bezig met mijn uiterlijk. Aanvankelijk niet zozeer met kleding, maar vooral met mijn haar. Ik heb er echt van alles mee gedaan: van stekeltjes tot hanenkam, van lang tot kort. Daarnaast was en ben ik een sneaker fanaat. Op een gegeven moment ben ik bij mijn sneakers steeds een passende outfit gaan zoeken.

Wat zijn je taken als Junior Product Manager?

Bij Cruyff zijn we constant bezig met drie seizoenen tegelijk. Dat wil zeggen de zomercollectie en de wintercollectie van het lopende jaar, en de zomercollectie van volgend jaar. Op dit moment richt ik me op de wintercollectie. Hiervoor moet ik de samples opmeten, doorpassen op modellen en vervolgens de comments schrijven voor de leveranciers. Wat is er nog niet helemaal goed, wat moet aangepast worden en wat missen we nog; dat soort zaken. Ook doe ik de kwaliteitscontrole. Verder heb ik contact met onze leveranciers over de opvolging van de producten: wanneer kan het geleverd worden, hoeveel, enzovoort.

Ik denk mee met de collectie voor het nieuwe seizoen. Welke items hebben goed gelopen, welke designs zijn goed, welke niet, welke prints willen we toevoegen en welke gaan eruit. Qua positie ondersteun ik onze beide productmanagers. Samen zetten wij de richting uit en bepalen eigenlijk hoe de volgende collectie er uit moet gaan zien. We werken nauw samen met de afdelingen sales, marketing en e-commerce.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?

Voor mijn functie heeft TMO zeker de basis gelegd met de productielessen. Hier heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe je maattabellen opstelt en hoe je comments schrijft. Persoonlijk heb ik heel veel gehad aan Personal Development. Dat heeft me echt dingen laten inzien over mezelf. Erg leerzaam! Je doet veel aan zelfreflectie en leert hoe je met bepaalde zaken moet omgaan. Daar heb je in je persoonlijk leven én in het bedrijfsleven iets aan.

Hoe was je tijd op TMO?

Wat me het meest is bijgebleven, is de hele fijne sfeer. Ik vond het altijd heel leuk om naar de lessen te gaan, hoewel ik er ook wel eens eentje oversloeg. De pauzes op TMO zijn geweldig: je raakt met iedereen in gesprek, niet alleen van je eigen semester, maar echt met alle studenten. Die open sfeer heb ik heel prettig gevonden.

Naast mijn studie deed ik nog andere dingen binnen TMO. Als lid van het social media team maakte ik video’s en posts voor op Instagram en bij het promotieteam gingen we mee naar beurzen. Ik vind gewoon heel veel dingen leuk. Als lid van studentenvereniging Changeant werd ik gevraagd voor het herendispuut Profuomo. Ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt. Zo’n herendispuut is toch een soort broederschap. Elke maandagavond kwamen we bij elkaar. Maar zo’n dispuut is meer dan een gezelligheidsclub. Je vergadert wekelijks over leuke én serieuze zaken en je leert feesten organiseren en daarbij met geld omgaan. Met sommige leden, van vroeger en nu, heb ik nog steeds contact. Als er weer eens iets wordt georganiseerd, ben ik meestal wel van de partij. De leden helpen elkaar met hun netwerk.

Ben je op dit moment nog verbonden aan TMO?

Nee, buiten mijn dispuut niet. Je hoort weleens van oud-studenten die hun verhaal komen vertellen op een Open dag. Ik zou dat best willen komen doen, maar ik vind dat ik nu nog onvoldoende te vertellen heb. Over een paar jaar misschien.

Waarom heb je destijds eigenlijk gekozen voor TMO?

Mijn schoolcarrière is wat langer geweest dan gebruikelijk. Na de mavo wilde ik piloot worden, maar daar had je een hoger niveau voor wis- en natuurkunde voor nodig. Daarom ging ik naar de havo. Na een jaar kwam ik erachter dat ik niet op mijn plek zat en ben ik accountmanager op het mbo gaan studeren. Ik wilde nog steeds piloot worden. Op advies van mijn vader heb ik me toen gemeld bij de Luchtmacht. Ik doorstond alle zware testen, maar bij de allerlaatste simulatievlucht ging het toch nog mis.

Mijn zus zat al op TMO en kwam altijd met positieve verhalen thuis. Op de Open dag wist ik meteen ‘dit moet ik gaan doen’. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!

Wat is jouw tip voor huidige studenten of scholieren die zoeken naar een vervolgopleiding?

Droom groot! Ga er 100% vanuit dat iets je gaat lukken en ga uit van je eigen kracht. Dat doe ik zelf ook. Enne… die piloot die word ik echt nog wel eens. Daar ben ik van overtuigd!”

 

Wil je ook in de dynamische fashion- of lifestylebranche werken? Op TMO leer je alles wat je hiervoor nodig hebt. Meld je aan voor een open dag en kom langs!

Brochure
Open dag
Proefstuderen