TMOment met Hilde Bens

Natuurlijk heeft mode je bijzondere interesse als je de opleiding gaat volgen op TMO. Maar wie een baan in de fashion ambieert, kan ook te maken krijgen met cijfertjes. En laat Hilde daar nu dol op zijn!

 

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Hilde Bens en ik ben in maart 2019 afgestudeerd op TMO. Tijdens mijn stage bij Prénatal kon ik niet goed kiezen tussen de verschillende afdelingen en heb ik de kans gekregen om een combi te maken van product management en merchandise planning.

Na mijn stage werd mij direct een baan aangeboden als assistent merchandise planner. Deze functie heb ik vijf maanden uitgeoefend en nu ben ik sinds kort doorgegroeid naar de functie van allocator.

 

Waarom gekozen voor Prénatal?

Tijdens mijn studie op TMO heb ik bewust gekozen voor een stage in de baby- en kinderkleding. Deze branche ik vind het interessants. Er gebeurt veel en ik vind het leuk dat er nogal wat (veiligheids-) regeltjes achter zitten waar je je aan moet houden.

 

Wat zijn je taken zoal?

Als assistent merchandiser had ik veel contact met leveranciers en ons distributiecentrum over de orders. In mijn nieuwe functie als allocator houd ik me vooral bezig met alles wat er gebeurt tussen het distributiecentrum en de winkels; zoals het in de gaten houden en sturen van welk product voor welk filiaal bestemd is. Daarvoor heb ik contact met onze winkels. Ik let dan op: wat loopt goed, wat niet, hoe komt dat, enzovoort. Om dat allemaal goed te monitoren maak ik dagelijks analyses van bijvoorbeeld voorraden en budgetten. Ik vind het gewoon heel leuk om met cijfers bezig te zijn en analyses te maken.

 

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?

Het vak merchandise planner op TMO is nog betrekkelijk nieuw, maar daar heb ik best veel aan gehad. Wanneer ik dit vak niet had gehad, zou ik niet hebben geweten dat dit beroep bestond. Doordat de functie sowieso nog in ontwikkeling is, zijn de lessen daarover natuurlijk ook steeds anders. Verder heb ik veel gehad aan de Excel-lessen, die een goede basis gaven. Ik werk nu heel veel met spreadsheets en weet hoe ik analyses in Excel kan zetten.

 

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Dat was toch eigenlijk wel het wonen in Doorn. Ik zat op kamers met zestien andere TMO-meiden. Dat schept een band voor het leven. Ik heb er veel vriendinnen gemaakt die ik nog altijd zie. Ik vond het best jammer dat ik er weg moest na mijn studie!

 

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?

Op dit moment maak ik deel uit van een selecte groep alumni (de Commissie Profiel Evaluatie) die een aantal keer per jaar bij elkaar komt om te kijken hoe we het lesmateriaal, de lessen zelf, de projecten en stages kunnen verbeteren. Ik vind het erg leuk, mede doordat de groep is samengesteld uit alumni van langer en korter geleden. Alumni met een managementfunctie of een startersfunctie zoals ik. Op deze manier vullen we elkaar aan. Ik ervaar dit als een goede aanvulling op mijn netwerk. Leuk om nog iets voor TMO te kunnen doen.

 

Je hebt in het promotieteam van TMO gezeten?

Ja, ik heb veel open dagen gedraaid en ook op beurzen gestaan. Ik vind het sowieso leuk om nieuwe mensen de informeren over de opleiding en hen – waar nodig – te overtuigen om de opleiding te gaan doen. Op de open dagen begeleidde ik de hele dag een groepje gasten en konden de deelnemers, ouders én leerlingen, vragen aan mij stellen. Erg leuk om te doen en leuker dan mijn weekendbaantje dat ik had!

 

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?

Mijn tante kende iemand die op TMO zat en vond het echt iets voor mij. Aanvankelijk twijfelde ik nog, maar toen ik de open dag had bezocht was ik helemaal om. Ik kwam er die dag achter dat het eigenlijk gewoon een heel goede businessopleiding is. En daarin ben ik zeker niet teleurgesteld.

 

Heb je nog een advies voor huidige studenten?

Als je nog niet precies weet wat je wil, kies dan voor een stage waarbij je veel verschillende werkzaamheden krijgt. Kijk vooraf goed naar de werkzaamheden en pas op dat je niet als ‘prullenbakleger’ ingezet wordt. Ik heb bij Prénatal de kans gekregen om twee functies te combineren. Daardoor heb ik echt heel veel geleerd.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen