TMOment met Chiara Muller | werken bij MILA MOON

Chiara Muller liep in het laatste semester van TMO stage bij MILA MOON, het online fashionbedrijf van Manon Tilstra. Ze kreeg er een baan aangeboden en nu, een jaar later, spreken we haar voor dit TMOment.

Wie ben je en wat doe je?
‘Mijn naam is Chiara Muller. Ik ben 24 jaar oud en sinds vorig jaar afgestudeerd aan TMO Fashion Business School. Ik werk als content marketeer bij het online fashionbedrijf MILA MOON. Ik ben hier begonnen als allround stagiaire, maar ik kwam er al snel achter dat ik content maken voor social media en andere marketinguitingen het allerleukste vind om te doen.  Het was dan ook super dat ik na mijn stage aangenomen ben voor deze functie. Mijn taken bestaan voornamelijk uit het maken van content voor Instagram en het beheren van het account. Verder houd ik mij bezig met het vormgeven van marketinguitingen voor bijvoorbeeld flyers, giveaway-acties en verpakkingsmateriaal. Maar ik ga ook mee op inkoop voor de nieuwe collecties en ik organiseer en assisteer bij de fotoshoots. Daarnaast ben ik begonnen met het opzetten van een eigen MILA MOON-lijn, wat natuurlijk ontzettend leuk is!

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Tijdens mijn studie op TMO heb ik geleerd hoe ik met druk om kan gaan. Ook heeft de opleiding mij geleerd veelzijdig en flexibel te zijn in de dingen die ik nu doe. En natuurlijk hebben de marketing- en productievakken mij ook goed geholpen: deze kennis gebruik ik tijdens mijn werk dagelijks!

Waarom heb je destijds voor TMO gekozen?
Mijn interesse lag eigenlijk altijd al in de mode, maar dan vooral het zakelijke. Toen kwam ik via een oud-klasgenootje van de middelbare school in aanraking met TMO. Ik heb vervolgens een open dag bezocht en wist meteen dat dit de opleiding was voor mij! Je kunt er ontzettend veel kanten mee op binnen de modebranche. Dit sprak mij erg aan, omdat ik nog niet precies wist wat voor werk ik wilde gaan doen.

Zijn je verwachtingen over TMO uitgekomen?
Vooraf had ik eigenlijk niet echt verwachtingen. Ik wilde mij focussen op de verschillende aspecten van de modebranche. Hier wilde ik meer over weten. Achteraf ben ik heel blij dat ik deze opleiding gedaan heb, ook al vond ik echt niet alle vakken even leuk!

Heb je nog tips voor studenten of kersverse alumni?
Probeer zoveel mogelijk takken van de fashionbranche te verkennen om op die manier te ontdekken wat je het allerleukste vindt om te doen. Vertrouw op jezelf maar sta ook open voor feedback, daar leer je het meeste van namelijk. Vergeet er zeker ook niet van te genieten: mijn tijd op TMO is zo snel voorbijgegaan!’

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen