TMOment Maureen van Mulekom

Een schoolcarrière beginnen én eindigen met een mooie prijs: dat is wel heel uitzonderlijk. Het viel deze oud-studente ten deel, en terecht, zouden wij zeggen!

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Maureen van Mulekom en ik werk momenteel als floormanager bij HUGO BOSS in Designer Outlet Roermond. Het is één van de grootste stores ter wereld van dit merk en ik mag daar ongeveer een derde van runnen. Het totale team bestaat uit zo’n 80 personen. Mijn werkzaamheden variëren van het aansturen van medewerkers in sales, het analyseren van de cijfers en het maken van commerciële beslissingen in visual merchandising tot het voeren van sollicitatiegesprekken. Maar ook met persoonlijke dingen kunnen medewerkers bij mij terecht.”

Wat is er zo leuk aan je werk?
“Retail is de meest dynamische plek in de modebranche; hier komt alles wat ik op TMO geleerd heb samen. Dat veelzijdige aspect en het verschil kunnen maken vind ik ontzettend leuk. Dat ik bij HUGO BOSS terecht ben gekomen, heb ik te danken aan een toevallige ontmoeting met de store manager. Hij leidde me vol passie rond door de store en meteen vielen bij mij alle puzzelstukjes in elkaar en wist ik: dít wil ik ook gaan doen!”

Hoe heeft TMO je voorbereid op je werk?
“Eigenlijk op ieder vlak. Het klinkt misschien gek, maar ik vond echt ieder vak op TMO leuk. Ook al dacht ik soms ‘ja hoor, nu moet ik een slechtnieuwsgesprek voeren, maar dit is een acteur, dat is niet écht’, merk ik nu in de praktijk dat ik wel degelijk heel blij ben dat ik dit tijdens mijn studie heb mogen oefenen. Maar ook de lessen over bijvoorbeeld financiën of modematerialen helpen mij enorm in mijn werk.”

Ambassadeur
Maureen is niet alleen een enthousiaste oud-studente, ze is tegelijk ambassadeur voor TMO. Hoe is dat zo gekomen?
“Als je al voordat je aan je studie begint de toenmalige Business Battle wint, word je vanzelf wel een soort ambassadeur”, lacht ze. “Het is natuurlijk geweldig om als 17-jarige opeens een volledige studiebeurs te winnen. Als die studie dan ook nog eens voor 100% bij je past, word je natuurlijk helemáál blij! Tijdens mijn studietijd heb ik als lid van het promotieteam bij heel wat open dagen, proefstudeerdagen en studiebeurzen meegeholpen, en was ik voorzitter van de studentenraad.”

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
“Helaas is het er dit jaar nog niet van gekomen om aanwezig te zijn bij een open dag, omdat ik ieder weekend werk. Maar dat komt binnenkort vast wel weer. Ik vind het ontzettend leuk om mijn  enthousiasme over te brengen tijdens een open dag. Ik probeer potentiële studenten altijd zo persoonlijk en eerlijk mogelijk te adviseren. Dus als ik denk dat iemand zich beter nog verder kan oriënteren, geef ik dat altijd aan. Het moet namelijk wel een bewuste keuze zijn om bij TMO te gaan studeren. Onlangs herkende een klant mij van een open dag van drie jaar geleden. Haar dochter is inderdaad TMO gaan doen. Daar ben ik dan helemaal blij verrast door!”

Waarom heb jij destijds gekozen voor TMO?
“Ik zat op een zondagmiddag te googelen op  ‘mode en management’ en kwam toen uit op de site van TMO. Het sprak me direct al aan en na een bezoek aan de open dag wist ik het zeker. De verwachtingen die ik toen had, zijn voor meer dan 100% uitgekomen. Hoe leuk is het om de Business Battle  te winnen en dan je studie ook nog eens af te sluiten met het winnen van de Meester Koetsier Award samen met je beste vriend.”

Advies voor huidige studenten
“Dat is het advies waar ik zelf het meeste aan heb gehad: ‘creëer kansen en ga ervoor’. Als ik de manager van HUGO BOSS destijds niet had gevraagd om een rondleiding, had ik niet zo snel een carrièrestart in de retail overwogen en was ik waarschijnlijk in een marketing-, inkoop- of productiefunctie terechtgekomen (wat ik dus – net zoals alle vakken op TMO – ook heel interessant blijf vinden). Maak dus gebruik van de mensen die je ontmoet en wees niet bang om vragen te stellen. Ga je droom achterna, dan komt het vanzelf goed!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen