TMOment Lisa Geertjes

Je bent 20 jaar, studeert, struint Fashion Weeks af en wordt geselecteerd voor de Young Lady Business Academy. Daar moet een fikse hoeveelheid ambitie achter zitten, want deze business academy is niet zomaar voor iedereen weggelegd. In dit TMOment is power girl Lisa Geertjes (20 jaar, semester 4) aan het woord over dromen en doorzetten.

Fashion Weeks
“Van kleins af aan vond ik de Fashion Week altijd al een magische plek. Ik droomde dat ik daar later mijn eigen collectie kon showen. Een eigen label na TMO is nog altijd mijn droom. Ik ben goed in netwerken, regelen is ook echt mijn ding. Ik heb onder anderen Zeynep Dag van het high-end schoenenmerk Alzuarr leren kennen door haar succesverhaal. Ik was benieuwd hoe zij het voor elkaar kreeg om haar label zo snel zo hoog in de markt te krijgen, daarom bezocht ik haar masterclass. Twee weken voor die masterclass werd bekend gemaakt dat zij haar schoenenlijn mocht presenteren tijdens de London Fashion Week. Ik heb haar meteen gemaild. Ik dacht; dit is mijn ingang bij de London Fashion Week. Als je geen mensen kent, kom je daar simpelweg gewoon niet binnen. Binnen een week kreeg ik een persoonlijke uitnodiging van Zeynep om naar haar showroom te komen op de London Fashion Week. Wat ik niet op mijn vizier had, was dat ik een backstage pas kreeg van alle showrooms. Ik viel echt met mijn neus in de boter; binnenkijken bij alle grote labels. Ik heb dankzij mijn netwerk de catwalk show van Irene SJ YU en Katie Ann Mcguigan mogen bijwonen. Per toeval heb ik bij één van de shows een influencer leren kennen, die mij meenam naar de New Look fashion presentation.”

Young Lady Business Academy
Een sprongetje van de Fashion Weeks naar de Young Lady Business Academy. Hoe kwam Lisa daar terecht? “Ik kende oprichterster Elske Doets van RTLZ en was onder de indruk van haar carrière. Ze is onder meer Zakenvrouw van het Jaar 2017 geweest.  Ik ben haar gaan volgen op Instagram en zag een post voorbij komen waarin Elske meldde dat ze de Young Lady Business Academy ging starten en deelnemers zocht. Dus ik mailen! Na twee pittige selectierondes werd ik geselecteerd voor de Young Lady Business Academy. Je gaat dan een week lang masterclasses volgen op alle raakvlakken; van culinair tot fashion. Je leert je droom realistisch te maken. Na de academy blijven ze je begeleiden. Het programma sluit perfect aan bij de lessen die we op TMO krijgen. Je gaat onder andere een business plan maken en je leert netwerken.

Via de academy heb ik Else Hardjopawiro leren kennen, zij was één van de sprekers. Else is de eigenaar en designer van het high-end African fashion brand VanElse. Haar masterclass en brand spraken mij erg aan, niet alleen om haar unieke patchwork kledingstukken, maar vooral om haar krachtige concept. Met veel sprekers van de academy heb ik nog contact. Verder staan er nog meer leuke dingen op de planning, onder anderen achter de schermen werken bij de African Fashion Week Amsterdam. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans heb kunnen krijgen en kan het iedereen aanraden! Er komt een trouwens een derde editie van de Young Lady Business Academy. Ben je geïnteresseerd klik dan op de link hieronder en grijp je kans!”

https://www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy/

Brochure
Open dag
Proefstuderen