TMOment Laura de Rooij | voorzitter Studentenraad TMO

Toen Laura de Rooij 1,5 jaar geleden startte aan TMO werd zij meteen lid van de Studentenraad. In februari nam zij het stokje over van Luca Fricke en is zij de kersverse voorzitter van de raad. ‘Ik vind het belangrijk om iets voor de studenten op TMO te kunnen betekenen’.

Laten we beginnen met de vraag: wie is Laura?
“Ik ben Laura de Rooij, ik ben 19 jaar en ik zit in semester 3 van TMO. Ik ben geboren in Amersfoort, maar woon al bijna mijn hele leven in het Veluwse Epe. Sinds een jaar heb ik een kamer in een superleuk studentenhuis in Doorn. Ik zit ook bij de studentenvereniging en pik zo nu en dan een feestje mee. Het moet niet alleen binnen TMO leuk en gezellig zijn, ook daarbuiten natuurlijk!”

Waarom heb je destijds voor TMO gekozen?
“Ik zat in de 3e van de middelbare toen ik op YouTube de video van Claire Lucia Simon over haar stage in New-York zag. Zij vertelde zo enthousiast over haar opleiding dat ik in de 4e naar de open dag ben gegaan. Toen wist ik het eigenlijk meteen al. Ik voelde me erg thuis hier. Dat kwam enerzijds door het kleinschalige, de aandacht die je al tijdens de open dag kreeg, maar natuurlijk ook het fashionaspect. Zoals bijna alle studenten hier, wilde ik iets met mode, maar niet ontwerpen of achter de naaimachine. Wat ook een fijn idee is, is dat ik na TMO eigenlijk nog alle kanten op kan. Als ik bijvoorbeeld toch niet de fashioninkoop of -productie in wil, dan kan het ook een marketingfunctie worden.”

Wat vind je tot nu toe het leukste op school?
“Oeh, moeilijk! Ik denk de visual marketingvakken en de projecten. En het studentenleven buiten school. Dan ga ik het liefst met vrienden gezellige dingen doen. Daarnaast heb ik een weekendbaan bij DICK.AND.CO die ik ook erg leuk vind.”

En dan ook nog tijd over hebben voor de Studentenraad. Waarom wilde je voorzitter worden?
“Ik was al lid van de Studentenraad sinds semester 1 omdat ik het naast de studie een mooie uitdaging vond. Het voorzitterschap zie ik als weer een extra stap in mijn persoonlijk ontwikkeltraject, iets dat op TMO erg belangrijk is binnen het lesprogramma. Je krijgt niet heel vaak de kans om voorzitter te worden, dus toen ik bij Luca Fricke (de vorige voorzitter, red.) polste of dit iets voor mij zou zijn en zij daar volmondig ‘ja’ op antwoordde, heb ik de knoop doorgehakt.”

Wat gaat het je brengen denk je?
“Ik weet zeker dat ik erg veel ga leren van het komende jaar. Dingen waar ik in de toekomst veel aan ga hebben. Denk alleen al aan het leiden van vergaderingen, strategische agendaplanning, semesterverslagen, evaluaties, verbeterplannen opstellen etc. etc.”

Wat is zo’n verbeterpunt dat je zou willen aanpakken?
“Ik denk het belangrijk is dat we als Studentenraad nóg meer zichtbaar zijn voor onze studenten en gemakkelijk te benaderen zijn. Dat kan het beste via ons Instagram-kanaal, maar dan moeten we wel vaker content posten. Ik ga daar de komende tijd veel aandacht aan schenken samen met onze PR commissie.”

En wat zou je op TMO willen verbeteren?
“Ondanks het feit dat er heel veel dialoog is tussen studenten, docenten en management, merk ik dat er bij sommige studenten behoefte is aan nog uitgebreidere feedback op studieresultaten. Ik wil gaan onderzoeken hoe groot die behoefte is en die dan vervolgens agenderen.”

Veel studenten zullen bij het woord Studentenraad aan iets heel serieus denken. Wat is er zo leuk aan de raad?
“Natuurlijk doen we serieus werk maar het is ook altijd erg gezellig. Zo laten we af en toe pizza komen tijdens onze vergadering en één keer per jaar hebben we een borrel buiten de deur met het management team van TMO. Het belangrijkste is dat je écht iets kan betekenen voor studenten. We worden als raad gehoord en wensen worden als dat kan serieus bekeken en uitgevoerd. En dan gaat het niet alleen over facilitaire zaken of het aanbod in de kantine, maar ook onderwijsinhoudelijk. Zo hebben we bijvoorbeeld de wens geuit voor toevoeging van het onderdeel ‘salarisonderhandelingen’ bij een vak. Dat wordt dan ook daadwerkelijk doorgevoerd.”

Hoe gaat jouw bestuursjaar eruit zien, wat ga je aanpakken?
“Daar waar Luca is gestopt, wil ik verder gaan met het verbeteren van onze overleggen, zodat we efficiënter en effectiever vergaderen. En ik wil graag meepraten over de toekomstambities van TMO. Daarvoor schuiven we regelmatig aan tafel bij directeur/bestuurder Yvonne Kanters. Tot slot wil ik een hogere response van studenten in de Nationale Studenten Enquête. Het is een belangrijk instrument om mee te praten over de inhoud van je opleiding en onszelf te meten aan andere hogescholen.”

Tot slot: hoe gaat de samenstelling van de raad eruit zien komend semester?
“Twee leden studeren af en zij verlaten dan vanzelfsprekend de raad. Ik hoop dat we  vanuit het nieuwe semester 1 een nieuw lid welkom kunnen heten. Ik ga de Studentenraad in ieder geval bij de start van het semester flink promoten!”

Lid worden van de Studentenraad? Mail naar studentenraad@tmo.nl.
Instagram: @Studentenraad_TMO

Brochure
Open dag
Proefstuderen