TMOment Karlijn van der Zanden | voorzitter Studentenvereniging Changeant 2022/2023

19 jaar oud en al voorzitter van TMO’s Studentenvereniging Changeant: we stellen power girl Karlijn van der Zanden graag aan je voor. In haar drukke agenda wist zij gelukkig ruimte te maken voor een TMOment. Wij spraken Karlijn over haar keuze voor TMO en Changeant, de enige studentenvereniging van TMO waarvan zij sinds kort de voorzitter is.

Wie ben je?

‘Mijn naam is Karlijn van der Zanden en ik ben 19 jaar oud, al word ik vaak ouder geschat, haha! Ik zit inmiddels in semester 4 van TMO en woon in Doorn. Oorspronkelijk kom ik uit een klein dorpje in de buurt van Den Bosch, daar ben ik in het weekend nog steeds te vinden voor mijn familie en mijn werk.’

Waarom heb je voor TMO gekozen?

‘Ik wilde iets met business doen, maar vond veel opleidingen te algemeen en vooral veel te massaal. Ik zocht iets dat kleinschaliger was. Mode vond ik altijd al leuk, maar ik ben niet zo creatief, dus een designopleiding past niet helemaal bij mij. Toen ik bij TMO ging kijken wist ik het meteen: dit is de opleiding voor mij. Dat is inmiddels al weer vijf jaar geleden, drie jaar voordat ik eindelijk aan TMO kon beginnen.’

Ben je toen meteen bij Studentenvereniging Changeant gegaan?

‘Ja, gelijk! Ik was net 18 en liep ontgroening voor Changeant. Het voelde alsof ik in een warm bad viel: ik voelde me meteen welkom. De vereniging is een fijne plek voor iedereen en er hangt een gevoel van eenheid. Iedereen kent elkaar; Changeant is eigenlijk één grote familie.’

Waarom wilde je voorzitter worden?

‘In mijn eerste jaar bij Changeant zat ik in de senaat als ab actis. Binnen die functie organiseerde ik onder andere introductiedagen en leerde ik heel veel over de vereniging. Dat vond ik zo leuk dat ik een nóg grotere uitdaging wilde. Toen de bestuurswissel eraan kwam, kwam ex-voorzitter Rafael van Overveld naar me toe. Hij vroeg of ik het zag zitten om voorzitter te worden. Nou, echt wel! Dit is echt iets voor mij. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen en me verkiesbaar gesteld. In april werd ik tijdens de Algemene Ledenvergadering verkozen tot de voorzitter van Changeant voor 2022/2023.’

Kun je nog wat meer vertellen over Studentenvereniging Changeant en jouw taken?

‘Changeant bestaat sinds 1986 en is de studentenvereniging van TMO Fashion Business School. Wekelijks organiseert Changeant kroegavonden, feesten en activiteiten binnen en buiten Doorn. Als voorzitter ben ik eindverantwoordelijk voor alles wat gebeurt binnen de vereniging en het bestuur. Ik leid een bestuur van 7 personen, coördineer activiteiten en ben tevens het gezicht en de woordvoerder voor alles namens Changeant. Dat is best spannend, maar vooral een heel leuke uitdaging. Er gebeurt genoeg interessants in Doorn, haha!’

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?

‘Ik wil ervoor zorgen dat we weer zoveel mogelijk activiteiten kunnen plannen en dat alles na corona weer helemaal terug naar normaal kan. Daarnaast wil ik de motivatie erin houden bij de leden en hen betrekken bij activiteiten. Hun inspraak vind ik belangrijk: willen ze iets zien of doen? Dan gaan we daar werk van maken.’

Hoe gaat het combineren van TMO en jouw functie als voorzitter?

‘Dat is best zwaar, maar gelukkig is plannen één van mijn sterkste kwaliteiten. Het is belangrijk dat ik voor mezelf alles overzichtelijk houd, maar ook voor de rest van het bestuur. Zo krijgen we een goede balans tussen school en Changeant. Dan komt het wel goed en wordt het een leuk jaar. We gaan er een mooie tijd van maken.’

Heb je nog een oproep aan nieuwe studenten?

‘Ja zeker! Als je écht een goede studententijd wil, een groot netwerk wil opbouwen en vrienden voor het leven wil maken, word dan zeker lid van Studentenvereniging Changeant. Je gaat jouw studententijd dan op en top beleven, binnen en buiten Doorn. De vereniging is de kers op de taart van jouw tijd op TMO Fashion Business School.’

Wil je jouw tijd op TMO nóg meer verrijken? Kom bij Studentenvereniging Changeant!

Brochure
Open dag
Proefstuderen