TMOment Ineke van der Splinter

“Ze gaan de snoeppot missen, dat weet ik zeker”

Als je Informatiecentrum zegt, dan zeg je Ineke van der Splinter.
Een paar jaar geleden interviewden we Ineke al een keer, samen met Jany van Cappelle die toen met pensioen ging. Nu staat ook het pensioen van Ineke voor de deur. In dit TMOment blikken we terug op haar lange loopbaan bij TMO/Detex.

Ineke vertelt: ‘het begon allemaal zo’n 29 jaar geleden. Toen startte ik bij Detex als surveillant op oproepbasis. Dat heb ik een paar jaar gedaan. Vanuit Detex ben ik vervolgens doorgestroomd naar TMO. Eerst voor secretariële werkzaamheden en surveilleren, later ben ik er de informatieochtenden bij gaan doen.’

Toen Ineke werd gevraagd het Informatiecentrum te versterken, sprong ze een gat in de lucht. Met haar pabo-diploma en liefde voor onderwijs kon zij zich geen passendere baan voorstellen. ‘Ik wilde eigenlijk altijd al in het Informatiecentrum werken dus toen ik de baan van mijn voorganger kreeg aangeboden, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik ben iedere dag fluitend naar mijn werk gegaan, hoewel het afgelopen coronajaar natuurlijk zwaar en een stuk minder leuk was. Alles ging online en ik zag nauwelijks studenten. Dat maakte mijn werk wel een stuk minder boeiend, want de belangrijkste functie van het IC is toch het helpen, adviseren en soms ook steunen van de student. Ze komen hier met de meest uiteenlopende zaken; van het lenen van boeken, het inzien van scripties en het studeren tot het maken van een babbeltje en het luchten van hun hart. En dan komt onze befaamde snoeppot om de hoek kijken.’

Ineke legt uit: ‘het begon met een klein blikje kruidnootjes dat uitgroeide tot een grote snoeppot die wekelijks moet worden bijgevuld. Er wordt wat bij afgebabbeld en gesnoept, hij heeft een heel sociale functie binnen het Informatiecentrum. Misschien wel binnen heel TMO.’

Wat ga je het meest missen? ‘De studenten natuurlijk! Ik heb schatten van collega’s maar het contact met de studenten is zo uniek, dat ga ik echt het meest missen. Ik hoop natuurlijk stiekem dat ze mij ook een beetje gaan missen. De snoeppot in ieder geval wel, dat weet ik zeker!’

 

Op 24 september in de ochtend is Ineke nog een keer op TMO om afscheid te nemen. Dus wie nog even bij haar op de koffie wil: noteer 24 september in je agenda!

Brochure
Open dag
Proefstuderen