TMOment Eva Knaap – voorzitter S.V. Changeant

Sinds lange tijd heeft Studentenvereniging Changeant weer een vrouwelijke voorzitter. Eva Knaap is sinds april de nieuwe frontvrouw van Changeant. In dit TMOment Eva over o.a. haar plannen voor het komende studiejaar.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Eva Knaap, zit in semester 4, ik ben 23 jaar en woon in Doorn. Naast TMO werk ik in een kledingwinkel in mijn geboorteplaats Haarlem.
Ik heb destijds gekozen voor TMO omdat ik zoals de meeste TMO-studenten iets met mode had maar niet de creatieve kant op wilde. En dan kom je al snel bij TMO uit. De sfeer tijdens de open dag sprak me zo aan, dat ik me heb ingeschreven. Ik ben nog steeds heel blij met die keuze.

Waarom ambieer je een bestuursfunctie?
Vorig jaar was ik secretaris van de vereniging en dat is goed bevallen. Ik heb er heel veel geleerd. Door oud-bestuursleden ben ik benaderd met de vraag of ik interesse had in de functie van voorzitter. Toen heb ik ja gezegd. Het leek mij een heel grote uitdaging en bovendien werd het tijd dat er weer eens een vrouwelijke voorzitter kwam.

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?
Ik ga geen nieuwe koers varen, wat goed is, moet je goed houden. Ik ben van nature een rustig persoon, ik houd van stabiliteit en structuur. Die twee vormen een goede basis voor het bestuur. Ik denk dat ik anderen goed kan aansturen en structuur kan aanbrengen. Daar ga ik mij vooral op focussen. Verder wil ik nieuwe activiteiten gaan organiseren. Bijvoorbeeld voor de februari-instroom. Voor die groep wordt door de vereniging nog te weinig gedaan. Ik denk aan een mini-stikseldag waarbij de nieuwe studenten elkaar en Doorn alvast leren kennen. En we gaan vanaf nu elk jaar de verjaardag van Changeant vieren door middel van een feest of activiteit met de hele vereniging!  De ouderavond waarbij alle ouders van leden worden uitgenodigd voor een gezellige avond hier op school gaan we ook weer organiseren. Ook wil ik meer oud-leden gaan betrekken bij activiteiten van de vereniging maar dat idee is nog erg pril.

Waarom ben je destijds bij Changeant gegaan?
Ik wilde sowieso op kamers in Doorn. De activiteiten van Changeant en de mensen spraken me erg aan, dus ik ben meteen lid geworden. Ik heb er heel veel vrienden aan overgehouden waarvan ik zeker weet dat ik die over twintig jaar nog steeds spreek.

Waarom zouden nieuwe studenten zich moeten inschrijven voor Changeant?
Als je in Doorn gaat wonen, zou ik daar sowieso niet over twijfelen. Hoe jij je lidmaatschap invult, is geheel aan jou. Je kan zelf kiezen hoe actief je bent. Het belangrijkste is dat je snel mensen leert kennen, het verenigingsleven draagt bij aan een goede start van een nieuwe levensfase. Ook is het echt een verrijking voor je TMO-tijd. Doordat je al vanaf het begin al mensen kent, voel je je vanaf de eerste schooldag al meteen op je gemak.”

De overige leden van het nieuwe bestuur van S.V. Changeant zijn:

Vicevoorzitter: Reinier Barens
Penningmeester: Jennifer Caelers
Secretaris: Britt Karlsen
Commissaris Sport & Soos: Isabel Oskam
Commissaris Feest & Gala: Pieter Smit
Commissaris Redactioneel: Anne Ertan

 

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen