TMOment Emma Piest – voorzitter Studentenraad TMO 2018/2019

Emma Piest is sinds september de nieuwe voorzitter van de Studentenraad van TMO. In dit TMOment vertelt zij over haar nieuwe rol, de ambities van de Studentenraad en TMO.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Emma Piest, 20 jaar, zit in semester 4 en kom uit het Friese Wolvega.  Vóór TMO deed ik Journalistiek in Utrecht en dat is de reden dat ik niet in Doorn woon, maar in Utrecht. Ik ben daarom ook lid van een Utrechtse studentenvereniging en niet van TMO’s Studentenvereniging Changeant.
Waarom ik geswitcht ben? Toen ik ging studeren, was ik pas 17. Alles was nieuw. De studie, de stad, op kamers wonen. Ik moest ineens zwaar journalistieke issues induiken. Dat paste gewoon toen nog niet. Na 1,5 jaar Journalistiek heb ik de overstap gemaakt naar TMO. Ik kende de opleiding via via, ben naar de open dag gegaan en was meteen verkocht. Voordat ik de definitieve keuze maakte, heb ik een beroepskeuzetest gedaan. Hier kwam heel duidelijk een commercieel businessprofiel uit naar voren. Dat in combinatie met mijn gevoel voor fashion maakte TMO de perfecte opleiding voor mij. Ik kom uit een ondernemersgezin en ben opgegroeid met business. Meer dan met journalistiek! Toen ik op TMO kwam, viel alles op zijn plek. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Waarom ben je lid van de Studentenraad geworden?
Op de middelbare school heb ik vanaf mijn 14e in de Medezeggenschapsraad gezeten. Ik vond dat goed voor mijn ontwikkeling en het is leuk om betrokken te zijn bij je school. Tijdens mijn studie Journalistiek zat ik in de Faculteitsraad en sinds 2017 in de Studentenraad van TMO.

En nu voorzitter?
Ja, dat is best wel een stap, want semester 4 is een zwaar semester vanwege het Trend Expo project waar we nu mee bezig zijn. Maar toen de vorige voorzitter Joyce Evers mij vroeg om haar op te volgen, vond ik dat een hele eer en een mooie uitdaging. Zo’n kans komt maar één keer voorbij, so here I am !

Wat zou je willen verbeteren nu je voorzitter bent?
Het gaat vaak om kleine, praktische dingen zoals een gezond cateringaanbod, gescheiden afvalbakken op het terrein etc. We kijken natuurlijk ook naar het onderwijs, de inhoud van de vakken, de kwaliteit van de readers en de tentamenstructuur. Die zaken bespreken we regelmatig met het management van TMO.

Waar zijn jullie nu mee bezig?
We werken natuurlijk nog steeds aan de bekendheid en populariteit van de raad.
We willen onze toegankelijkheid meer promoten. Niet alleen docenten zijn welkom bij onze vergaderingen, maar studenten ook. Vergaderingen en notulen zijn openbaar, ik denk niet dat iedereen dat weet.  Verder staan we natuurlijk weer op de Open Dagen van TMO en gaan we ook voor exposure binnen de school zorgen zodat de Studentenraad letterlijk zichtbaar is.
En we zijn natuurlijk nauw betrokken bij de Nationale Studentenenquête (NSE). We proberen zoveel mogelijk mee te denken met TMO om de response onder studenten zo hoog mogelijk te krijgen.
We vinden het prettig dat het management van TMO de NSE-resultaten met ons deelt en bespreekt, zodat wij ook de verbeterpunten kunnen oppakken en de voortgang kunnen monitoren.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities voor komend studiejaar?
Ik hoop dat we een gezellig en productief jaar met elkaar tegemoet gaan en dingen kunnen bereiken waar we trots op mogen zijn. Ik hoop dat meer en meer studenten zich bij ons aansluiten.  We gaan natuurlijk nooit zo groot worden als Studentenvereniging Changeant, maar mijn ambitie is wel om te groeien. Kijk naar de US. Daar zijn Studentenraad-verkiezingen enorme happenings! Dan valt er hier in Nederland nog wel winst te behalen.


De Studentenraad is nog op zoek naar een aantal klassenvertegenwoordigers. Meer informatie:
studentenraad@tmo.nl of mail Emma op epiest@outlook.com.

Brochure
Open dag
Proefstuderen