TMOment de vliegende start van Kaylee van Dam

In september 2017 spraken we Kaylee van Dam tijdens haar stage in Zweden. In maart 2018 verliet ze met haar TMO-diploma onder de arm de schoolbanken van Doorn. Een half jaar later werkt ze bij IAF aan verschillende projecten, waaronder de organisatie van de World Fashion Convention die op 9 en 10 oktober a.s. in Maastricht wordt gehouden.

Wat heb je sinds TMO gedaan?

“Ik heb eerst geprobeerd om fulltime aan de slag te gaan bij een werkgever. Ik wist nog niet goed wat ik nu echt wilde en bovendien kreeg ik te horen dat ik te weinig ervaring had. Toen ben ik maar voor mezelf begonnen, zodat ik zoveel mogelijk dingen kan aanpakken. Als freelancer ligt de focus minder op het hebben van ervaring, het risico is immers minder groot voor bedrijven. Daardoor krijg je eerder de kans om jouw werk te laten zien. Onder de naam &KAY doe ik Brand- en Projectmanagement. Na twee maanden ben ik gaan werken bij IAF dus dat doe ik ernaast.

Interessante projecten

Voor de World Fashion Convention pak ik met name de contacten met de scholen op. Natuurlijk met TMO, maar ook met andere scholen in Nederland en wereldwijd. Ik zorg dat studenten en docenten enthousiast worden om naar het congres te komen en verzorg de promotie via onder andere persberichten en nieuwbrieven. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik echter aan andere projecten zoals de 2020 Commitment en haar ‘Call to Action’ van Global Fashion Agenda; een Deens initiatief dat de fashion industrie circulair wil maken. Onze rol daarin is het samenbrengen van de juiste partners om dit mogelijk te maken.

Hoe heeft TMO je voorbereid?

Wat ik vooral heb geleerd is de professionele houding en weten hoe je moet netwerken. Als freelancer heb ik ook veel aan de lessen marketing gehad en natuurlijk het werken aan de projecten op school. Een ander belangrijk project bij IAF gaat over ‘audit- and standard fatigue’. Veel bedrijven laten controles uitvoeren in de fabrieken waar zij produceren, maar door de verschillende standaarden die ze hanteren kunnen ze het nooit helemaal goed doen. Dit is materie die belangrijk is om studenten mee kennis te laten maken, omdat ze de gehele industrie aanspreken.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Tja … eigenlijk heel veel dingen, maar wat me het meeste is bijgebleven is de avond van het Trend Event, waar alle ouders van je semester bij aanwezig waren. Dat vond ik erg leuk! Je ziet dan letterlijk de familie achter je klasgenoten. Verder heb ik mijn vriend eraan overgehouden. We zaten samen in het bestuur van Changeant en hebben elkaar nooit meer losgelaten … Ook mijn beste vriendinnen heb ik aan TMO overgehouden.

In welke mate blijf je verbonden aan TMO?

Toen ik net bij IAF werkte, zag ik onderwijsmanager Chris van Veldhuizen binnenkomen op kantoor. Even later stond TMO-directeur Theo Rauch voor mijn neus. Dat was best wel leuk natuurlijk. Op dit moment heb ik contact met TMO over het congres in Maastricht. Ik weet natuurlijk niet hoe het in de toekomst zal gaan, maar ik zou het heel leuk vinden om contact te houden. Misschien vragen ze me nog wel eens om een gastles te komen verzorgen. Een praatje houden over mijn ervaringen tijdens een Open Dag lijkt me ook gaaf!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen