TMOment Bob Snijders & Melanie Chang; Truth or Dare!

Tijdens de proefstudeerdag ontmoet je onze docenten online. Zoals Bob Snijders en Melanie Chang. Zaterdag 2 mei geven zij als duo de les met de triggerende titel ‘Truth or Dare’. Hier stellen Melanie en Bob zich alvast kort aan je voor.

Welke vakken geven jullie op TMO?
Melanie: Ik ben docent ICT-vaardigheden en mondelinge communicatieve vaardigheden, stagebegeleidster, tutor en trainer solliciteren.
Bob: Naast mijn rol als manager van het onderwijscluster Professional & Personal Development begeleid ik studenten als coach tijdens hun onderzoekstraject en draag ik net als Melanie bij aan hun communicatieve vaardigheden.

Waarom zijn jullie vakgebieden belangrijk als je een commerciële managementfunctie wilt?
Melanie: Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. Maar het plaatje moet wel overgebracht worden met de juiste woorden. Vandaar dat goede mondelinge communicatieve vaardigheden noodzakelijk zijn. We leren je bewust te worden van alles wat er fout kan gaan in de overdracht van je boodschap, zodat je dit kunt herstellen, voorkomen of verbeteren. Met de training solliciteren leer je hoe je de juiste stageplek of baan kunt vinden. Onder meer in een praktijksimulatie met mensen uit het bedrijfsleven.
Bob: Alle vakken binnen TMO dragen bij aan het worden van de beste versie van jezelf. Binnen de Personal Development vakken leren studenten door praktijkgerichte opdrachten om te gaan met situaties binnen hun toekomstige commerciële, leidinggevende rol. Daarnaast leren ze, door te reflecteren en feedback te geven én krijgen, wie ze zijn. En welke stijl van leidinggeven daarbij aansluit. Groei van binnenuit dus.

Wat is er zo leuk aan TMO?
Melanie: TMO is een unieke en kleinschalige opleiding, met aandacht voor jou als persoon.
Bob vult aan: En de unieke mix van theorie en praktijk, de enorme verbondenheid met de branche en bevlogenheid van het docententeam maakt TMO een unieke opleiding. En door mijn eigen passie voor de branche én mensontwikkeling is deze mix het ideale werkveld!

Tot slot
Melanie: Gebruik de tijd op TMO om te ontdekken welke vakken aansluiten bij jouw individuele vaardigheden en leer inzien waarom. Zoek dan de baan die daarbij past. En gebruik je stage om te kijken of de praktijk aansluit bij jouw verwachtingen. Een Chinees gezegde luidt: wanneer je een baan kiest waarvan je houdt, zul je nooit meer een dag in je leven te hoeven werken.”

Bob: onze branche staat nooit stil, blijft in beweging en er is nog heel veel te innoveren. Ook zal technologie een nog veel grotere stempel gaan drukken op de branche. Dit zal, samen met constant veranderende consumenten behoeftes, een nieuw soort leiders vragen. Deze nieuwe generatie leiders die TMO aflevert hebben daarmee nog prachtige uitdagingen aan te gaan, waar ik ze heel graag op voorbereid.

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen