Meet your teacher: Elbert van Hunnik

Docent Online Marketing en Innovatiemanagement | onderzoekscoach

Tijdens de proefstudeerdag van TMO maak je kennis met een aantal van onze vakdocenten, waaronder Elbert van Hunnik. Elbert heeft een jarenlange carrière in de fashionbranche en werkte o.a. voor luxe modemerken over de hele wereld. Voordat hij de overstap naar het hoger onderwijs maakte, was hij o.a. algemeen directeur bij Diesel. Een nadere kennismaking met Elbert.

“Een jarenlange carrière in de modebranche deed Elbert van Hunnik beseffen dat het systeem ‘mode’ wel wat verbeteringen kan gebruiken. Dat bewustzijn brengt hij nu als docent en coach over op TMO-studenten”

 

“Mijn carrière in de mode kun je een pure toevalstreffer noemen. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als textielingenieur en kwam na een mislukte stage terecht in München, waar ik bij ESCADA ging werken. Misschien was het geluk, maar geluk moet je ook pakken als het voor je ligt.

Bij ESCADA begon letterlijk en figuurlijk mijn reis in de mode-industrie: van New York City naar Los Angeles en weer terug naar Europa. Van een baan in de sales naar de functie van algemeen directeur bij Diesel.

Hoewel ik per toeval in de mode belandde, heb ik de branche nooit willen verlaten. Fashion is een toegankelijk product waar iedereen een mening over heeft, of je er nou fan van bent of niet. De modebranche is divers, creatief en innovatief. Je bent continu bezig met het analyseren van trends en deze omzetten in een product; erg dynamisch.

Dat dynamische is super inspirerend, maar ook een valkuil. In 2010 koos ik ervoor om mezelf meer te gaan richten op duurzaamheid. Er zitten weeffoutjes in het systeem van mode en de industrie heeft een behoorlijke impact op planet en people. Ik vroeg mezelf af hoe ik kon bijdragen aan oplossingen en waar ik de meeste impact kon maken in het veranderen van de mode-industrie. Enerzijds door advies te geven aan modemerken en anderzijds middels het onderwijs. Een logische stap dus, om op TMO les te gaan geven.

Op TMO zit de toekomstige generatie van modeprofessionals. Als er een verandering moet komen, moeten zij dat doen. Als 55-jarige zal ik dat zelf niet meer doen, maar ik heb veel plezier in het overbrengen van ervaring en kennis en het inspireren van de studenten. Dat doe ik als docent Online Marketing en Innovatiemanagement en als coach voor studenten die een onderzoeksrapport schrijven over duurzaamheid. Dat coachen gebeurt 1-op-1, omdat TMO zo kleinschalig is. Dat is fijn.

Als je terecht wil komen in de mode, is TMO een uitermate goede opleiding. De markt zit te wachten op mensen met een ‘can do’ attitude en professionals die nieuwe kansen aangrijpen.”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen