Juliëtte Zwaan over de lessen Personal & Professional Development

Juliëtte Zwaan zit in haar laatste jaar van de opleiding en heeft dus al heel wat Personal & Professional Development lessen achter de rug. Een vak dat bij TMO door de hele opleiding loopt. Aan het begin van de opleiding worden je kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart gebracht door middel van de My Motivation Insights kleurentest. Daar komt een kleurenprofiel uit dat iets zegt over jouw kernkwaliteiten en verbeterpunten. Van die kennis over jezelf profiteer je gedurende de hele opleiding én daarna.

‘Bij het kleurenprofiel kijk je naar de primaire kleuren. Mijn primaire kleuren zijn rood, groen en oranje. Rood staat voor daadkracht en leiderschap, groen voor mensgericht en betrokken, oranje voor doelgericht en ambitieus. Ik zou een people manager zijn die gericht is op de mensen en het resultaat. Ik hou van samenwerken en wil graag dat iedereen inspraak heeft, zodat we samen tot betere ideeën komen. Tijdens de projecten op TMO heb ik altijd een goede verdeling van studenten met verschillende kleurprofielen gehad binnen mijn groep. Aan het begin van een project maak je samen een tandwiel met de verdeling van alle kleuren en de personen. Je hebt dan al een idee hoe de samenwerking zal gaan lopen en waar er problemen kunnen ontstaan. Achteraf klopt dat meestal ook.

Met het feedback geven op mijzelf had ik in het begin echt wel moeite. Je leert heel concreet feedback geven en je moet dus ook heel concrete voorbeelden geven om die feedback te onderbouwen. Ik ben daar steeds beter in geworden. In het begin dacht ik ‘wat maakt het uit hoe je feedback op jezelf geeft?’, maar achteraf helpt het om jezelf te leren kennen en te weten waar je zwakke en sterke punten liggen. Je weet wat je mee kunt nemen naar later, in je werkende leven. Doordat ik kan focussen op mijn sterke punten, weet ik wat ik het bedrijfsleven te bieden heb.’

Brochure
Open dag
Proefstuderen