Cas Kwekkeboom: ‘de stap van het mbo naar het hbo is zeker te doen’

‘Voordat ik aan TMO begon, heb ik eerst de mbo-opleiding international business gedaan. Ik wilde altijd al iets met economie doen en tegen het einde van mijn studie raakte ik steeds meer geïnteresseerd in fashion. TMO voldeed volledig aan mijn wensen en direct na het behalen van mijn diploma heb ik mij ingeschreven voor een open dag. De stap van mbo naar hbo is zeker te doen, alleen ligt dit natuurlijk wel aan je instelling. Ik denk zelfs dat als je een mbo-opleiding hebt gedaan in een business- of fashionriching je een voorsprong hebt, omdat je de basis al kent.

Ik ben ook direct in Doorn gaan wonen, maar ik zit niet bij de studentenvereniging. Ik ga wel naar alle feestjes, maar mocht je dit niet willen of hier geen behoefte aan hebben, dan hoeft dat zeker niet.

Tot nu toe vind ik eigenlijk alle vakken mega interessant op TMO, want ieder vak belicht een andere kant van de fashionbranche en daardoor word je heel breed opgeleid. Ik vind tot nu toe het collection building project in semester 2 het allerleukst. Je moest echt zelf een eigen collectie maken en dat vond ik super interessant, want dat zie ik mezelf later ook doen! Ik kijk stiekem nu al uit naar mijn stage. Mijn doel is om een stage te vinden in het buitenland bij een high-end merk! Ik ben daar nu al echt mee bezig, want de stage is wel echt het begin van je carrière in fashion.’

Brochure
Open dag
Proefstuderen