Mirjam Choufoer

Docent fashion products & production
“Wat vandaag kan, is morgen passé!” 

In welk vak geef je les op TMO?
“Modematerialen en productie. Tijdens mijn werkzaamheden als productmanager in de kledingbranche raakte ik naast mijn grote passie voor het product, ook geïnspireerd door dat wat mensen beweegt, welke keuzes iemand maakt en vanuit welke motivatie. Er ontstond een sterke behoefte product en mens binnen mijn werk dichter bij elkaar te brengen. Sinds begin 2015 ben ik docent binnen het cluster fashion products en production bij TMO.”

Waarom is dit vak belangrijk als je een commerciële management functie in de modebranche wil hebben?
“Zonder product geen business en zonder productkennis geen professional! In de modebranche werken we met een ‘levendig’, steeds veranderend product, waar tijdens het productieproces nog altijd veel gebruik gemaakt wordt van handenarbeid. Dit maakt het product kwetsbaar en het proces complex. Product- en productiekennis zullen iedere manager, commercieel én creatief, ondersteunen in het bepalen van strategie en de daarbij horende keuzes die gemaakt moeten worden.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“De betrokkenheid van en de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. TMO stimuleert en creëert verbinding tussen opleiding en praktijk en biedt daarmee de mogelijkheid voor studenten tijdens de opleiding bruikbare contacten op te doen.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
““Never a dull moment”. Wat vandaag kan, is morgen passé! De modebranche biedt uitersten: commercieel en creatief, zomer en winter, outdoor en indoor, boven- en onderkleding, massa en exclusiviteit, trends en basics, hoog en laag segment, doeners en denkers, pieken en dalen. Een branche vol kansen en uitdagingen die vragen om flexibiliteit.”

Werk je, naast je werk bij TMO, ook nog in de modebranche?
“Om mee te kunnen blijven gaan met de tijd van nu en al zijn nieuwe ontwikkelingen, maar bovenal om mijn passie voor het product te blijven delen, doe ik naast TMO ook nog freelance (productmanagement) projecten.”

Als je één tip mocht geven aan meisjes/jongens die later in de modebranche willen werken, welke zou dat dan zijn?
“Wees niet bang om fouten te maken! Geef ze toe en zorg dat je er wat van leert!”

Beschrijf jouw vak in één zin.
“De basisingrediënten voor een goed gerecht!”

Brochure
Open day
Trial study