Welkom bij TMO

Welkom bij TMO!

Normaal gesproken ontvangen wij onze nieuwe studenten in Doorn voor de informatie-ochtend. In verband met de corona-crisis geven we je nu alle informatie over jouw toekomstige studie online via deze webpagina.

Op deze pagina vind je o.a. de intro-film van onze studentenvereniging, informatie over wonen in Doorn, uitleg over de retailwerkervaring, de vakken en de jaarkalender.

We adviseren je alles aandachtig door te lezen en de filmpjes te bekijken. Mocht je naar aanleiding hiervan toch nog vragen hebben, dan kan je die stellen door een mail te sturen naar info@tmo.nl.

Informatie over de start van komend studiejaar en de introdagen (Comin’ to Fashion) ontvang je zodra er meer bekend is vanuit de overheid en het RIVM.

Tot in augustus!

Inloggen bij EFSO

Per mail ontvang je de inloggegevens voor ons intranet Efso (European Fashion School Online). Op deze webpagina vind je alle informatie voor het komende schooljaar; onder andere informatie over het rooster, informatie over vakken en projecten, nieuwsberichten en nog veel meer.

Ga om in te loggen naar www.efso.nl

Je inloggegevens zijn:
Studentnummer

Username:
Password

Belangrijke documenten

Tijdens de informatieochtend krijg je informatie waaronder de belangrijke documenten. Hieronder vind je alle documenten en en de filmpjes met daarin de uitleg van alle documenten.

Meer over TMO
Meer Over TMO 2020

Aanvullende voorwaarden
Aanvullende voorwaarden van algemene strekking

Retailwerkervaring semester 1 (RW1)
RW1 Opdracht
RW1 Bijlage 3 Werkervaringsverklaring

Jaarkalender
Jaarkalender TMO 2020-2021

Vakken
Overzicht vakken S1 najaar 2020
Bijspijkerprogramma najaar 2020

Kopie van diploma’s/uittreksel diplomaregister
www.diplomaregister.nl

Filmpjes uitleg documenten

Hier vind je een aantal filmpjes van Jop Maalman die uitleg geeft over de belangrijke documenten.

Uitleg 1: Intro en retail werkervaring

Uitleg 2: Jaarkalender en rooster

Uitleg 3: Rooster (vervolg) en bijspijkerprogramma

Uitleg 4: Overzicht vakken en propedeuse

 

Op kamers in Doorn

Van de studenten woont meer dan 60% op kamers in Doorn of omgeving. Mogelijkheden zijn een kamer in een studentenhuis, in een appartement of bij een hospita.

Niet alle studenten wonen in Doorn, ook in Utrecht, Zeist, Leersum, Langbroek en Driebergen zijn kamer mogelijkheden. De prijzen van de kamers variëren. Je moet rekenen op gemiddeld € 350,- per maand. Op TMO zijn na inschrijving kamerlijsten verkrijgbaar. Die kun je opvragen door een mail te sturen naar info@tmo.nl. Er is ook een aparte Facebook-pagina: Kamers Doorn

 

Studentenvereniging Changeant

TMO heeft een actieve studentenvereniging genaamd Changeant. De voorzitster Eva Knaap legt in een kort filmpje uit wat de studentenvereniging van TMO precies doet.

Introductie voorzitter Eva

Introductiefilm Changeant

 

Laptop specificaties

Er is vak-specifieke software nodig die alleen geïnstalleerd staat op de computers van TMO. Met een MacBook kun je net zoveel als met een Windows-laptop binnen TMO. Met een MacBook, zul je in sommige gevallen echter een ander programma of plug-in moeten downloaden om bepaalde onderdelen werkend te krijgen. De ICT- afdeling van TMO heeft hier handleidingen voor gemaakt om je daarmee te helpen. Naast wellicht de standaard kantoorbenodigdheden (schrijfblokken, pennen, etc.) is een eigen computer/laptop handig. Het is niet verplicht want we hebben computers die je op de locatie in Doorn kunt gebruiken. Ga je er een aanschaffen, let dan op het volgende:

De computers bij TMO in Doorn gebruiken Microsoft Office. Het is handig om een computer aan te schaffen die daarmee goed kan werken. Mac computers hebben wel Office compatible software, maar deze werken toch vaak net even anders en zijn daarom wellicht minder handig.

Specificaties voor laptops:
Windows (Vanaf 2009: Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10) en MacOS (Vanaf 2015: macOS 10.15 Catalina, macOS 10.14 Mojave, macOS 10.13 High Sierra, macOS 10.12 Sierra, OS X 10.11 El Capitan). Processor van i5 of hoger met een SSD opslag van minimum 128 GB en geheugen van minimum 4 GB

Software:
Microsoft office 2016 (tijdens je studietijd kan je dit gratis krijgen van TMO)

Internet browser die compatible is met onze eigen Sharepoint 2016 internetwebsite:
Microsoft Edge, Internet Explorer 11, of de meest actuele versie van: Google Chrome, Mozilla Firefox of, Apple Safari.

 

!!! Tot slot wijzen wij je op ons coronabeleid. TMO volgt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de Overheid. TMO heeft hiervoor een aparte pagina ingericht op Efso en een Q&A-pagina op de website. Wij vragen je deze adviezen goed door te nemen en op te volgen. Twijfel je of heb je vragen over de corona-maatregelen mail dan naar Arianne Goris (manager marketing & communicatie): goris@tmo.nl

Brochure
Open dag
Proefstuderen