Waarom een dagje meelopen op het hbo?

Je weet bijna zeker welke studie het gaat worden, maar bent benieuwd hoe het écht zal voelen straks. Of misschien twijfel je nog tussen een aantal hbo fashion opleidingen. In beide situaties kan een dagje proefstuderen of meelopen uitkomst bieden. Zo kun je op een laagdrempelige manier proeven van de sfeer op je potentiële nieuwe opleiding en krijg je een duidelijker beeld van de lessen en studenten. Wel zo fijn, want een verkeerde studiekeuze komt op deze manier niet voor in jouw woordenboek.

Proefstuderen: zo werkt het
Elke hogeschool pakt het proefstuderen anders aan. Op de ene hbo-opleiding word je gekoppeld aan een student die je meeneemt naar alle lessen van die dag; op de andere opleiding doorloop je zelfstandig een dagprogramma dat speciaal voor proefstudenten is samengesteld. Omdat je tijdens een meeloopdag echt een kijkje in de keuken krijgt, zullen er waarschijnlijk heel andere vragen in je opkomen dan op een open dag. Stel deze vragen zeker aan je ‘medestudenten’: hoe specifieker, hoe beter. Zo weet je aan het einde van de dag nog beter wat je van de studie vindt en kun je makkelijker beslissen of deze matcht met jouw interesses en wensen.

Vragen die je zou kunnen stellen
Maak gebruik van de gelegenheid en open het vragenvuur. Denk aan vragen als:
– Welke vakken krijg je in het eerste jaar?
– Waarom heb je deze studie gekozen?
– Welke eigenschappen en kwaliteiten moet je hebben om deze studie succesvol te kunnen volgen?
– Om welke redenen zijn studenten in het propedeusejaar geswitcht van opleiding?
– Waarin onderscheidt deze hogeschool zich van andere hogescholen?
– Wat is het toekomstperspectief? Waar werken oud-studenten nu?

Stel ook jezelf een aantal vragen na de meeloopdag. Hoe vind je de manier van lesgeven? Past de opleiding inhoudelijk bij je? Zie je jezelf wel rondlopen op deze hogeschool of wil je toch nog even verder kijken? En wat vind je eigenlijk van de locatie: is deze praktisch of maakt het je überhaupt niet uit als je studie wat verder van huis is? Ga je heen en weer reizen of ben je van plan om op kamers te gaan? Allemaal belangrijke factoren die meewegen wanneer je een (voorlopige) studiekeuze maakt.

Meelopen bij TMO Fashion Business School
Bij TMO kun je zowel in september als in februari starten met je fashion managementopleiding. Handig als je bijvoorbeeld wel al aan een andere studie bent begonnen en een switch overweegt. Als je al eens naar een van onze open dagen bent geweest, krijg je de mogelijkheid om te komen proefstuderen. Tijdens onze proefstudeerdagen woon je een aantal lessen bij en ga je aan de slag met een miniproject. Ondertussen praten onze studenten je bij over alles wat je wilt weten. Kom je ook een dagje meelopen? Let’s meet!

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...