TMO voor ouders

Het maken van een studiekeuze is niet eenvoudig. Voor zowel de ouder als zijn/haar kind, komen hier aardig wat overwegingen bij kijken. Want, zijn er wel genoeg banen in de industrie of sector waar het kind interesse in heeft? En is hij/zij er aan toe om op kamers te gaan wonen, of is het belangrijk dat het kind wat dichter bij huis gaat zoeken naar een vervolgopleiding? Slechts twee voorbeelden van alle vragen die komen kijken bij een studiekeuze.

‘Mijn kind wil Fashion Business studeren. Wat nu?’

In het kort

TMO is een kleinschalige particuliere hogeschool die je opleidt in fashion, lifestyle en business. Je behaalt het internationaal erkende diploma Bachelor of Business Administration in Fashion. Na je studie aan TMO heb je de kennis én het netwerk om snel carrière te maken in de fashion- en lifestylebranche.

TMO Fashion Business School is de enige geaccrediteerde hogeschool in fashion.

Futureproof en arbeidsrelevant onderwijs op TMO

Het is helaas nog steeds een feit dat de mode-industrie één van de meest vervuilende industrieën is in de wereld. Van vaak erbarmelijke werkomstandigheden tot milieuvervuiling: er is nog veel winst te boeken op weg naar een duurzame mode-industrie.

Op TMO zijn wij ons hier zeer bewust van en is het ons doel om studenten op te leiden tot ‘duurzaam inzetbare professionals’. Hierdoor willen we de branche helpen in het ontwikkelen van waardemodellen: naast het verdienen van geld is het cruciaal dat dit op een goede, circulaire manier gebeurt. Meervoudige waardecreatie betekent dat een product meer dan één waarde tegelijkertijd representeert, dus anders gezegd gaat het altijd om het creëren van meer dan financiële waarde alleen.

De TMO’er die afstudeert, heeft alle kennis en handvatten op zak om de modebranche verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast heeft hij/zij geleerd ook kritisch te zijn t.o.v. zijn/haar eigen consumptiegedrag. Het veranderen van de wereld begint immers bij jezelf.

“We are the source for data (research based) and innovative solutions within a sustainable fashion and fashion related lifestyle branche. We are opinion leaders for the European fashion and retail environment. We hear our stakeholders, yet feed them with new ideas and provide insight in the latest mega data of fashion”

Wij hebben grote Ambities. Leer daar meer over.

Werken in de fashion- of lifestylebranche

De duurzaam inzetbare professional die aan TMO afstudeert, wordt door de fashion- of lifestylebranche met open armen ontvangen. Mede door de focus op personal development, duurzaamheid, ondernemen, internationalisering en digitalisering, is het carrièreperspectief voor TMO’ers zeer positief.

Klik hier voor alle beroepen waar TMO voor opleidt.

Sam werkt bij fashionmerk In Gold We Trust

Productie en inkoop, of toch liever e-commerce? Een greep uit de functierichtingen waar TMO je op voorbereidt, maar ook de vraag waar Sam voor stond bij zijn werkgever In Gold We Trust. Zijn antwoord? ‘Allebei!’

Lees verder

Jessie kwam binnen bij haar droombedrijf LOAVIES

Van de naam ‘LOAVIES’ gaat bij veel meiden het hart sneller kloppen. Ook van Jessie die als Sales Representative daar haar droombaan heeft gevonden. ‘Je kan wel zeggen dat ik mijn passie heb gevonden in deze salesfunctie.’

Lees verder

Siebe ontwerpt de producten die volgend jaar in de winkels liggen

Binnen de mode werk je vaak enkele seizoenen vooruit en ben je een jaar lang druk met een collectie ontwerpen, verkopen en distribueren. Siebe doet dat voor onder andere Michael Kors bij New Amsterdam Apparel. En hoe je het leert op TMO? ‘Dat is echt de realiteit!’

Lees verder

Een duurzaam fashion label opzetten: Laura deed het

Laura vindt duurzaamheid en transparantie in de fashionketen een vanzelfsprekendheid. Met haar eigen label “C by Stories” vertelt zij – letterlijk – het verhaal achter de makers van haar collectie. Vanuit Istanbul waar de laatste hand wordt gelegd aan deze collectie, vertelt Laura over haar eigen invulling van #whomademyclothes.

Lees verder

Heeft u verder nog vragen?

Neem contact met ons op via voorlichting@tmo.nl

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen