Verschil Fashion Management op mbo en hbo

Het einde van je mbo-opleiding is in zicht. Hartstikke fijn om dat diploma straks op zak te hebben, maar je hebt misschien nog niet helemaal het gevoel dat je klaar bent. Overweeg je om verder te studeren na je Fashion Management studie op mbo-4 niveau? En ben je benieuwd wat precies het verschil is tussen jouw opleiding en TMO Fashion Business School? Wij vertellen je hoe je kunt doorstromen en wat je allemaal mag verwachten van je eventuele nieuwe opleiding op het hbo. Ons advies: go for it!

Je bent niet de enige die doorstroomt

Een hoog percentage (met name in het economisch domein) van de mbo-studenten stroomt na het behalen van hun mbo 4-diploma door naar een hbo-opleiding. Meestal gaat het om een studie die goed aansluit op een eerdere opleiding. Je hebt dan voldoende basiskennis over het onderwerp opgedaan om je verder te kunnen ontwikkelen. Tijdens je mbo Fashion Management studie zijn onderwerpen als modemarketing en -vormgeving al aan bod gekomen. Hier kun je je nu nog verder in gaan specialiseren.

Fashion Management na je mbo

Ben je er na je mbo-opleiding nog steeds van overtuigd dat Fashion Management het helemaal voor jou is? Schrijf je dan in voor een Fashion Management hbo studie. Je leert niet alleen meer over de modebranche, maar ontwikkelt je ook op het gebied van research. Het grote verschil met je mbo-opleiding is dat je veel meer inzicht krijgt in uiteenlopende aspecten van de fashion business. Je ontwikkelt een onderzoekende houding en kunt de keuzes die je maakt beter onderbouwen. Je werkt bovendien verder aan je managementvaardigheden. Hoewel het mbo over het algemeen wordt gezien als de opleidingsvorm waar je veel praktijkervaring opdoet, is dit op het hbo zeker óók het geval. Bij TMO is het bijvoorbeeld verplicht om tijdens het eerste deel van je studie werkervaring op te doen in de modebranche. Last but not least: met een hbo-diploma is je kans op een baan in de branche aanzienlijk hoger; 80% van afgestudeerde TMO’ers heeft binnen 3 maanden een passende baan!

Hier moet je op letten

Als je wilt doorstromen naar een hbo-opleiding, is het belangrijk dat je je op tijd inschrijft. Voor sommige opleidingen geldt een numerus fixus. Ben je er vroeg bij? Dan krijg je automatisch voorrang op studenten die zich later inschrijven. Zijn er teveel aanmeldingen? Dan kom je op de wachtlijst te staan. Bij TMO Fashion Business School kun je doorstromen met elk profiel, als je maar een mbo 4-diploma op zak hebt. Na je inschrijving woon je eerst een informatieochtend bij. Als je in augustus wilt beginnen, dan vindt deze plaats in april of juni. Starten in februari? Dan ontvang je een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst in december of januari. Geef je inschrijving zo snel mogelijk door aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), dit in verband met je studiefinanciering en OV-chipkaart.

Doorstuderen aan TMO?

 Wil je graag het maximale uit jezelf halen? Schrijf je dan in voor Fashion Management aan TMO Fashion Business School. Lees meer over de studie en toelating. Heel veel succes!

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...