Vakken

Vakken op TMO

Bij TMO doe je niet alleen kennis op tijdens de lessen en uit het studiemateriaal, je maakt ook intensief mee hoe het er in de praktijk aan toegaat. Onder meer tijdens excursies en in projecten. TMO biedt een breed vakkenpakket: een combinatie van management, marketing, mode en persoonlijke ontwikkeling. Onze docenten en experts uit de praktijk ontwikkelen zelf uniek, op de branche afgestemd lesmateriaal. Fashion Business is een Nederlandstalige opleiding. Daarnaast gebruiken we bekende, theoretische lesboeken. Bij de start van het studiejaar krijg je een boekenpakket.

Vakken op TMO

Semester 1: Discover Fashion

Semester 1 staat in het teken van ontdekken. In dit semester leer je de beroeps – context in zijn geheel kennen: de fashionbranche, de fashionmarkt, het fashionbedrijf en het fashion – product. Je doet dit door deze in kaart te brengen en je zodoende bewust te worden van de onderliggende concepten en de dynamiek van o.a. de fashionbranche. Daarnaast ‘ontdek’ je in dit semester wat je eigen doelstellingen en ambities zijn tijdens en na de opleiding.

Semester 2: The Fashion Business Core

Deze basis is nodig voor het volgende deel in je studie: analyseren en diagnosticeren. In dit semester verdiep je je in specifieke operationele en tactische processen binnen het fashionbedrijf zoals inkoop, productie en marketing/sales door deze te analyseren en mogelijke knelpunten te signaleren.

Doormiddel van een e-learning maak je kennis met de Adobe creatieve suite (Photoshop, Illustrator, Indesign). Leer tijdens de training Jeans alles over de belangrijkste aspecten van een jeans; de geschiedenis, ingrediënten van jeans en je krijgt inzicht in de productiestappen.

Semester 3: Fashion Business Redesign

Het derde semester staat in het teken van verbeteren. Je ontdekt, analyseert en signaleert niet alleen, maar je gaat ook aan de slag met het oplossen van knelpunten.

Tijdens de Outdoor ga je uitdagende situaties aan om zo ook buiten je comfortzone nog beter leert samenwerken.

Semester 4: Go out there

In het vierde semester pas je al het voorgaande in de praktijk toe. Je gaat aan den lijve ondervinden hoe boeiend de fashionpraktijk is middels een oriënterende stage.

Semester 5: Futurize Fashion Business

Het volgende semester staat in het teken van ontwikkelen. De focus verschuift in dit semester van ‘binnen’ (inside-out) naar ‘buiten’ (outside-in) en van ‘hier en nu’ naar ‘de toekomst’. Je leert breder te kijken naar de buitenwereld en de trends en ontwikkelingen die zich daarin gaan voordoen. Deze vertaal je naar haalbare en wenselijke concepten/ideeën voor de organisatie.

Samen met je mede-studenten ga je dit semester op inkoopreis naar bijvoorbeeld Marrakesh, Milaan of Porto.

Semester 6: Remake Fashion Business

Het zesde semester staat in het teken van realiseren. In dit semester richt je de organisatie zodanig in dat ontwikkelde concepten daad – werkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Semester 7: Let’s do it ourselves

Het zevende semester is gericht op ondernemen. In dit semester bereid je de opzet van een eigen onderneming voor. Je doet uitgebreid marktonderzoek, ontwikkelt een concept, stelt een missie, visie, waardepropositie en strategie op, richt de organisatieprocessen in en verwerft een financiering.

Semester 8: Prepare for the future

In semester 8 van de bacheloropleiding breng je alles dat je in de voorgaande semesters hebt geleerd in de praktijk voor een opdrachtgever. Je voert een onderzoek uit ten behoeve van een vraagstuk, ontwikkelt hiervoor oplossingen en implementeert deze. Het is ook mogelijk je eigen onderneming te starten.

TMO is als eerste hbo-opleiding geaccrediteerd op NIMA B-niveau, waardoor je met het TMO-diploma een NIMA-B1 certificaat kunt aanvragen bij het NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing. Hiermee voldoe je aan de toegangseisen voor het NIMA B2-examen.

Projecten en excursies

Tijdens de opleiding staat de TMO-student met één been in de praktijk, mede dankzij de projecten en excursies die per fase georganiseerd worden. Deze staan in het teken van duurzaamheid en ondernemerschap en zijn voor de student dé manier om de geleerde theorie in praktijk te brengen en om goed te leren samenwerken.

Een greep uit de projecten:

Excursies

TMO organiseert excursies naar musea, zoals het Textielmuseum en tentoonstellingen over mode, duurzaamheid of bijvoorbeeld de nieuwste retailtechnologieën. Onze studenten leren om op professionele wijze te kijken naar consumenten, winkelcentra en etalages in steden als Amsterdam en Antwerpen. Ook bezoeken de studenten fabrieken en hoofdkantoren, om te begrijpen hoe het productieproces werkt.

In het buitenland betaalt TMO de reiskosten voor excursies. In Nederland komen ze voor de eigen rekening. Om die reden adviseren we de keuze voor de OV-weekkaart. Meer informatie over de OV-weekkaart vind je op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen