Vacature docent Fashion Buying & Production (0,4 – 0,8 fte)

DOES FASHION BUSINESS SUIT YOU?

Ben jij een inspirerend docent met passie voor fashion buying & production? Dan is dit misschien wel jouw baan.

DOCENT BUYING & PRODUCTION | 0,4 – 0,8 fte | m.i.v. augustus 2021

Over ons
TMO Fashion Business School staat voor kleinschalig, persoonlijk en door de overheid erkend particulier hbo-onderwijs voor toekomstige managers in fashion & lifestyle. Onze hogeschool behoort tot de beste kleine hogescholen van Nederland en biedt als enige een BBA in Fashion aan. Dat maakt ons uniek. Een groot aantal van onze studenten wordt (of is) werkzaam als inkoper/ inkoopmanager, productmanager, salesmanager marketingmanager of zelfstandig ondernemer en vindt binnen 3 maanden na afronding van baan.

Daarnaast is TMO door de Keuzegids HBO inmiddels al zes jaar op rij uitgeroepen tot ‘TOP-opleiding’. Hier zijn we ontzettend trots op! Onze ambitie is dan ook om het best mogelijke onderwijs te bieden.

Wie zoeken we?
Studenten raken geboeid en geïnspireerd door jouw colleges, workshops, coaching en andere onderwijsvormen. Je stimuleert hen om het maximale uit zichzelf te halen en brengt hun de kennis en vaardigheden bij die volgens ons curriculum benodigd zijn voor jouw vakgebied. Dit doe je met interactieve (digitale) werkvormen en door de lesinhoud te koppelen aan praktijkvoorbeelden en –cases en waar van toepassing te integreren in projecten. Je werkt samen met je collega’s uit verschillende onderwijsclusters om afstemming en verbinding te zoeken. Daarom is het belangrijk dat je een teamspeler bent die flexibel is. Zo word je geregeld gevraagd om mee te denken over een samenhangend curriculum en de laatste trends en ontwikkelingen te integreren in de vakken. En om mee te denken in de ontwikkeling van vernieuwende, meer effectieve onderwijsvormen.

Je bent een vakvrouw/-man pur sang met bij voorkeur commerciële en cijfermatige ervaring in de fashionbranche op het gebied van inkoop-, category- en productmanagement.

Je snapt hoe je een sales-, inkoop- en lineplan maakt en weet dit helder over te brengen. Je bent tevens opgeleid op het gebied van textiel-/productontwikkelingskennis zoals Saxion/De Maere en beschikt over een uitgebreide kennis van grondstoffen, eigenschappen, kwaliteit en uiterlijk van garens en stoffen, de development van kleding en de impact van textiel op het milieu. Verder heb je bij voorkeur een onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen. Affiniteit met het coachen van jonge mensen en coördinerende kwaliteiten zijn de spreekwoordelijke kersen op de taart.

Wat ga je doen?

  • Je verzorgt het onderwijs en begeleidt studenten in verschillende werkvormen;
  • Jouw aandachtsveld binnen products & production focust zich m.n. op modematerialen, productiekennis, product development, inkoop en category management;
  • Je bereidt op basis van het curriculum de lesstof en leermiddelen voor;
  • Je ontwikkelt en beoordeelt schriftelijke en mondelinge toetsen en opdrachten;
  • Je levert een bijdrage aan de vernieuwing van het onderwijsprogramma en van het lesmateriaal binnen de vakgroep;
  • Je participeert in onderwijskundige projecten;
  • Je neemt deel aan intervisie en (andere) collegiale uitwisseling.

Naast je primaire onderwijstaken verricht je indien je dat past, werkzaamheden die voortvloeien uit de functie en/of het functieniveau zoals het optreden als assessor, scriptiebegeleider, tutor of projectdocent.

In deze functie rapporteer je aan de clustermanager Fashion.

Wat bieden wij je?
Wij bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar met het vooruitzicht op een vast dienstverband.  Het salaris is conform de zwaarte van de functie. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en goede opleidingsmogelijkheden. Tenslotte verricht je je werkzaamheden op een mooie, centraal gelegen locatie. Check hier alvast onze prachtige campus!

Does fashion business suit you?
Als je enthousiast bent geworden over de functie nodigen wij je uit te reageren. Je kunt je compacte motivatiebrief en cv voor 14 juni 2021 mailen aan Anja Emmens, manager HR, via sollicitaties@tmo.nl. Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen met Filip Otten, Clustermanager Fashion via otten@tmo.nl.

Wij varen graag op eigen kracht. Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Brochure
Open dag
Proefstuderen