TMOnstage met Sanne Stolzenbach & LOTT. Gioielli

Sanne studeerde recent af aan TMO en liep in het laatste semester van haar studie stage bij het populaire high-end sieradenmerk LOTT. Gioielli.
In TMOnstage vertelt zij over haar stage die inmiddels een vaste baan is geworden! Ook eigenaresse Charlotte blikt terug op de samenwerking met deze TMO-stagiaire.

Vertel eens iets over je stageadres
“Wat mijn stage zo interessant maakte, is dat LOTT. Gioielli een bedrijf is dat op dit moment een enorme groei doormaakt. Toen ik in september begon met mijn stage werd de nieuwe collectie voor herfst/winter uitgeleverd. Direct daarna ging eigenaresse Charlotte de nieuwe holiday collectie ontwerpen. Deze collectie tekent ze uit en daarna duikt ze de voorraadlades in om de nieuwste modellen te creëren. In het ontwerpen zit veel tijd en passie. Na 2 tot 3 weken is haar ontwerp af. De collectie is dan klaar voor fotografie en invoeren. Wat ik zo inspirerend en interessant vind, is dat LOTT. super snel een gloednieuwe collectie kan presenteren en verkopen. Ze zijn erg dynamisch en volgen alle trends op de voet. Ik heb bij LOTT. van alle afdelingen iets meegekregen en werd bij veel dingen betrokken. Ik begon als marketingstagiaire, heb mijn onderzoek op de backoffice gedaan en vervolgens kreeg ik een baan aangeboden als inkoop-assistent. Hoe divers wil je het hebben?

Wat heb je geleerd tijdens je stage?
Wat ik vooral heb geleerd tijdens mijn stage is om snel mee te bewegen met de flow waarin het bedrijf zit. Ook heb ik geleerd en gezien waar een snelgroeiend bedrijf tegenaan loopt. Mijn stageonderzoek had betrekking op het inkoopproces van een B2B klant. Tijdens mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat B2B klanten veel verwachten van bijvoorbeeld een online webshop waar ze kunnen inkopen. Ook heb ik geleerd om adviezen te geven aan inmiddels mijn collega’s bij LOTT. Ik signaleerde en analyseerde problemen die zich voordeden en gaf adviezen om deze op te lossen. Natuurlijk ben ik begeleid tijdens mijn stage maar ik heb ook veel vrijheid gekregen. Zo heb ik de winkel mogen etaleren, klanten mogen ontvangen tijdens inkoopdagen, samples gecontroleerd, op inkoop geweest en ga zo maar door. Ik heb kunnen ontdekken wat ik leuk vind en waar mijn kwaliteiten liggen.

Welke tips heb je voor studenten die op zoek zijn naar een tof stage-adres?
De tips die ik voor studenten heb: zoek een bedrijf dat jou aanspreekt en neem daar je tijd voor. Grote kans dat wanneer je het goed doet op je stage, je daar mag blijven. Je stageplek kan zomaar uitgroeien tot je droombaan. En laat zien wat je in huis hebt, stiekem weet je meer dan dat je denkt. Je hebt zo veel kennis op TMO opgedaan. Laat je horen wanneer je merkt dat een proces binnen het bedrijf bijvoorbeeld niet lekker loopt. Bedrijven stellen het zeer op prijs als je laat zien wat je in je mars hebt!”

Charlotte (eigenaresse LOTT. Gioielli) over Sanne

“Sanne was in het begin zeer analytisch. Ze heeft in de eerste weken goed in kaart kunnen brengen hoe ons bedrijf is opgebouwd. Ook heeft ze zich verdiept in de producten die we verkopen. Hierdoor had ze na ongeveer een maand een goed beeld hoe ons bedrijf reilt en zeilt.  Een belangrijke collega viel onverwacht weg. Sanne nam zijn taken al vrij snel over en ontwikkelde zich van stagiaire tot volwaardige medewerker. Ze heeft veel kennis binnen verschillende vakgebieden, hierdoor viel ze op. Ze was eigenlijk een stagiaire, maar werkte over wanneer dit nodig was. Ze voelde zich verantwoordelijk voor haar taken. Ze maakte zich verschillende werkzaamheden eigen en werd een onmisbare schakel binnen ons team. Sanne werkt zeer secuur en ziet goed de oorzaak- en gevolg-verbanden. Daarnaast denkt ze oplossingsgericht.

Sanne heeft op verschillende afdelingen meegelopen. Wat ze van mij heeft geleerd is het snel schakelen en het vak inkopen. Snel schakelen is een belangrijke factor in ons bedrijf, we moeten mee met de trends die zich voordoen. Ik bedenk een collectie en deze ligt binnen een maand in de winkels. Ook heb ik het vak inkopen aan haar laten zien. Ze weet op welke punten ze moet letten en hoe ze bijvoorbeeld samples moet controleren. Sanne is nu ongeveer een maand bij ons in dienst en ik ga haar nu verder meenemen op dit gebied.

ik had nog geen ervaring met TMO studenten. Ik vind zeker dat TMO’ers een streep voor hebben op andere stagiaires omdat ze van verschillende vakgebieden zoveel kennis hebben. Daarnaast is Sanne zakelijk en professioneel ingesteld. Het was de eerste keer dat we een TMO-stagiaire hadden, maar we waren verbaasd over de kennis die zij op school heeft opgedaan. Het is prettig dat deze studenten verantwoordelijkheid tonen en adviezen kunnen geven die er toe doen!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen