TMOment: TMO’ers bij LaDress

Bij LaDress werken maar liefst 7 TMO’ers. Hoe is het om na je studie met oud-studiegenoten bij hetzelfde bedrijf te werken? Tijd voor een TMOment met 3 van hen over stage lopen, netwerken en het grijpen van kansen.

Saskia WassinkSaskia Wassink (26)
Afgestudeerd in 2014

Hoe ben je bij LaDress terecht gekomen en wat doe je voor werk?
Nadat ik mijn diploma heb gehaald ben ik naar Amsterdam verhuisd en via een schoolvriendin, die hier toen stage liep, met LaDress in contact gekomen. Ik ben begonnen in de sales en heb op bijna alle locaties gewerkt. Na een half jaar kreeg ik de mogelijkheid het pop-up concept van LaDress te gaan organiseren en coördineren. Dit heb ik ruim twee jaar met veel plezier gedaan en met mooie resultaten. Een maand geleden ben ik gevraagd Retail Manager te worden voor LaDress en deze uitdaging ben ik dan ook met veel enthousiasme aangegaan.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste vind ik de samenwerking met het team om samen tot mooie resultaten te komen.

Hoe is het om met andere TMO’ers te werken?
Het is natuurlijk altijd leuk om met andere TMO’ers te werken. Je deelt bepaalde herinneringen. Met Gaby werk ik erg nauw samen; wij hebben dagelijks veel contact en overleg.

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Grijp elke kans die je krijgt en doe vooral wat je leuk vindt om te doen. Voor mij heeft dit ertoe geleid dat ik binnen drie jaar ben doorgegroeid naar mijn huidige functie als Retail Manager. Als ik toentertijd niet was begonnen in de sales, had ik deze kans nooit gekregen.


Marlies SmeetsMarlie Smeets (21)
Afgestudeerd in 2017

Hoe ben je bij LaDress terecht gekomen en wat doe je voor werk?
Ik heb mijn afstudeerstage bij LaDress gedaan op de afdeling productie en development. Tijdens mijn zoektocht naar een stage kwam ik hier via mijn tante. Zij was altijd erg enthousiast over dit Nederlandse bedrijf en het was dan ook haar idee om LaDress te benaderen. Toevallig wist ik dat Marloes Kamstra (ook TMO’er) hier haar stage deed. Ik heb Marloes een bericht gestuurd om naar haar ervaringen met LaDress te vragen. Zij was erg positief, dus na dit gesprek heb ik gesolliciteerd op de functie stagiaire productie en development.  Ik werd aangenomen op deze afdeling waar ik van augustus tot en met december 2016 stage liep. Na mijn stage kreeg ik een baan aangeboden op de afdeling productie en development.

Wat vind je het leukste aan je werk?
LaDress, dat inmiddels tien jaar bestaat, is een erg leuk bedrijf om voor te werken. De afgelopen jaren zijn we enorm snel gegroeid. Voorheen werd LaDress via de webshop, fysieke winkel en showroom in Amsterdam en de Bijenkorf verkocht. Op dit moment gebruiken we alleen nog maar onze eigen verkoopkanalen.

Hoe is het om met andere TMO’ers te werken?
In 2017 zijn er inmiddels al twee nieuwe winkels geopend en er komen dit jaar nog verschillende winkels bij. Doordat we in een relatief klein team werken heb ik vanaf het begin van mijn stage veel verantwoordelijkheden gekregen, waardoor ik in korte tijd heel veel heb geleerd. Daarnaast bestaat het LaDress-team uit voornamelijk jonge mensen, waardoor ik veel aansluiting heb met mijn collega’s. Op dit moment werk ik samen met nog vier andere TMO’ers (en binnenkort komen er nog twee TMO’ers bij). Met alle vier heb ik bijna dagelijks contact. Ik vind het leuk om met deze meiden samen te werken, doordat ik ze al langer ken en ik weet wat ik van hen kan verwachten.

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Tijdens TMO bouw je een groot netwerk op. Gebruik dit netwerk, want bij veel aan fashion gerelateerde bedrijven werkt altijd wel één (oud)-TMO’er. Benader die persoon, al is het alleen maar om naar haar of zijn ervaring te vragen. Vaak kan deze persoon je helpen bij het solliciteren.


Gaby HoeperGaby Hoeper (22)
Afgestudeerd in 2016

Hoe ben je bij LaDress terecht gekomen en wat doe je voor werk?
Ik ben via Saskia Wassink bij LaDress terecht gekomen. Ik kende haar al van TMO en heb haar toentertijd een berichtje gestuurd, omdat er een vacature openstond. Binnen drie dagen was ik aangenomen en ben ik bij LaDress aan de slag gegaan als salesmedewerker.
Nu zijn we driekwart jaar verder en ben ik op dit moment verantwoordelijk voor het organiseren van ons pop-up concept. La Dress Boutique.  LaDress Boutique is een rond-reizend pop-up concept waar je LaDress kunt shoppen en de collectie kunt ervaren. Mijn taken zijn voornamelijk het benaderen van locaties en local hosts om de events te organiseren, maar ook het regelen van alle uitingen en het logistieke gedeelte.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn job is dat elke dag anders is. Ik zit dan wel op kantoor vijf dagen in de week, maar doordat ik verschillende taken heb, verveelt het nooit.

Hoe is het om met andere TMO’ers te werken?
In de tussentijd zijn er meer dan drie TMO’ers die bij LaDress werken; het zijn er in totaal zeven. Ik werk nauw samen met Saskia omdat zij mijn leidinggevende is en dit klikt super goed. Marloes Kamstra zat in hetzelfde semester, en we waren al vriendinnen voordat ik bij LaDress kwam werken, dus ook met haar heb ik veel contact binnen LaDress.

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Zoek vooral in je netwerk mocht je op zoek zijn naar werk. Persoonlijk vind ik dat de beste manier om aan je eerste job te beginnen.

Brochure
Open dag
Proefstuderen