TMOment Simone Dolstra | voorzitter Studentenraad 2020/2021

Simone Dolstra is sinds september de nieuwe voorzitter van de Studentenraad van TMO. In dit TMOment vertelt zij over haar rol, de ambities van de Studentenraad en natuurlijk haar studie.

Wie ben je en wat doe je?
‘Ik ben Simone Dolstra, 22 jaar oud en ik kom uit Eelde, onder Groningen. Ik zit alweer in het vijfde semester van TMO en in het weekend werk ik in een kleine dames kledingboutique genaamd Josefienz. Werken, studeren en nu de Studentenraad voorzitten zijn de belangrijkste bezigheden momenteel, door corona is het allemaal wat saai geworden.

Hoe ben je op TMO terecht gekomen?
Via een kennis. Die kende weer iemand die TMO had gedaan en hoorde mijn wensen waarop ze zei “Dan móet je naar TMO!”. Ze had gelijk; tijdens de open dag voelde ik meteen een goede klik. De studie voldeed inderdaad aan mijn wensen want zowel fashion als management komt aan bod. Ik wilde een studie die fashion-gericht is en waar je creatief moet denken maar waarmee je wél alle kanten op kunt. De marketingkant bijvoorbeeld.

Hoe sta je er nu voor met je studie?
Momenteel zit ik in het BP5 project, het businessplan project waarin je met medestudenten een innovatief fashion businessconcept moet bedenken. Binnen het BP5-project ben ik projectmanager en geef ik leiding aan de studenten waarmee we het concept ontwikkelen. Wat het concept inhoudt, kan ik nog niet vertellen, dat is een verrassing. Het leuke is dat we het concept mogen gaan presenteren aan een vakjury met professionals uit de branche. Zij toetsen of ons idee haalbaar en kansrijk is.

Waarom ben je lid van de Studentenraad geworden?
Ik ben sinds het begin van mijn studie al lid van de Studentenraad. Waarom? Ik wilde weten waar de school mee bezig is, hoe het management over zaken die studenten aangaan denkt en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Ik ben nu eenmaal lekker nieuwsgierig. Als lid van de Studentenraad heb ik de PR-commissie gedaan en onze online zichtbaarheid verder verbeterd met inzet van Instagram. Ook hebben we met de PR-commissie gewerkt aan het imago en het nut van de raad door het delen van onze successen, en ondersteunen we de communicatie-afdeling van TMO met content voor campagnes zoals de coronacampagne. Het fijne van een kleinschalige hogeschool is dat je heel korte lijntjes met het management hebt. Wensen van studenten kunnen snel worden voorgelegd aan degenen die erover mogen beslissen. Zo hebben we deze week op verzoek van de studenten een mooie Smeg koelkast weten te regelen zodat studenten hun lunch en drankjes koud kunnen bewaren nu de catering dicht is. We doen kleine en grote dingen. Van extra stekkerdozen in lokalen tot het meedenken over de lesinhoud en het onderwijs tijdens corona.

Waarom ben je voorzitter geworden?
Vanwege de extra uitdaging. Ondanks dat ik het druk heb op school wilde ik mezelf nóg verder ontwikkelen. Ik vind deze rol goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het daagt me uit om extroverter te worden. Ik wil voelen hoe het is om de frontvrouw van een groep studenten te zijn; hoe speel ik in op hun behoeftes, hoe reageer ik op gevoelens van studenten, hoe communiceer ik met het management en met studenten, hoe zorg ik ervoor dat iedereen zoveel mogelijk wordt gehoord? Mezelf bezighouden met dat soort vragen vind ik onwijs leerzaam.

Wat ga je doen als voorzitter?
Ik ga mij vooral focussen op het vergroten van de verbinding tussen de Studentenraad en onze achterban; de studenten. Het is belangrijk dat de TMO-student weet waar wij mee bezig zijn. Soms is dat onvoldoende het geval. Er moet meer teruggekoppeld worden vanuit de raad naar de student. Meer dialoog ook. Daarom is Instagram zo belangrijk. Mijn target is om elke week samen met de PR-commissie iets te posten zodat we connectie en engagement met de studenten krijgen. Een van de doelen is om door middel van Instagram agendapunten op te halen bij de achterban.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities binnen de studie?
Al mijn vakken afronden en een goede stageplek vinden die past bij mijn baanwensen. Mijn droomstage is in de productie bij een pittig bedrijf waar je lekker zelfstandig aan de slag kan en het verschil kan maken. Daar hoop ik het komende jaar als nieuwe voorzitter ook in te slagen; het verschil maken voor een nóg beter TMO!’

Vragen en/of suggesties aan de Studentenraad? Mail ze naar studentenraad@tmo.nl.
Instagram: Studentenraad_TMO

Brochure
Open dag
Proefstuderen