TMOment Sabrina Zuijdwegt | David Webb

Als klein meisje al wist Sabrina Zuijdwegt (23) dat ze een carrière in de sieraden wilde. Niet gek als de hele familie in de sieraden zit. Sabrina’s stage bij high-end sieradenmerk David Webb in New York paste dan ook perfect in het toekomstplaatje. En zelfs meer dan dat, want inmiddels heeft zij er een baan aangeboden gekregen en vertrekt Sabrina binnenkort opnieuw naar The Big Apple.

Wil je jezelf even voorstellen?
‘Mijn naam is Sabrina Zuijdwegt, ik ben 23 jaar en echt nét afgestudeerd aan TMO. Net zoals veel van mijn studiegenoten heb ook ik een baan aangeboden gekregen bij mijn stagebedrijf. Wel iets verder van huis dan de meeste andere banen, want binnenkort vertrek ik naar the city that never sleeps: New York!’

Een toekomst in New York? Vertel ons hier eens wat meer over
‘Ik heb mijn afstudeerstage gedaan in New York bij het high-end sieradenmerk David Webb. Het was een allround stage, waarbij ik met verschillende afdelingen mocht meelopen. Ik heb allerlei echt gave dingen gedaan, waaronder het assisteren bij de Trunk Show op Palm Beach in Florida en het helpen bij fotoshoots voor marketingcampagnes. Toen mijn stage op zijn einde liep, stelde mijn manager voor om te evalueren over mijn stageperiode. Tijdens dat gesprek werd mij een baan aangeboden. Dat voelde meteen als een unieke kans die ik met beide handen heb aangepakt. Sinds mijn terugkomst in Nederland ben ik alles in gang gaan zetten voor mijn terugkeer naar New York. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij David Webb.’

Waarom heb je destijds voor een stage in New York gekozen?
‘Nou, eigenlijk was het helemaal niet mijn plan om naar New York te gaan. Wel had ik voor mezelf helder dat ik graag mijn stage bij een sieradenmerk in het buitenland wilde gaan lopen. Mijn familie zit namelijk in de sieraden en wij hebben daarin ook een familiebedrijf. In eerste instantie zocht ik vooral naar stages in Azië, maar door corona was dit niet mogelijk. Uiteindelijk heb ik een externe partij ingeschakeld om mij verder te helpen in mijn zoektocht naar mijn droomstage in het buitenland. Toen zij mij aan David Webb koppelden, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik ben ontzettend blij dat het zo is gelopen en dat ik er nu zelfs een baan aangeboden heb gekregen.’

Hoe was het om in New York te wonen?
‘New York is geweldig en vermoeiend tegelijk. Er is zoveel te doen en te beleven dat het soms best lastig was om even rust te nemen. Daarnaast woonde ik in een complex met allemaal jongeren die altijd klaarstonden om iets leuks te ondernemen en dat hebben we dan ook vaak gedaan. De hoogtepunten waren de NY Yankees Baseball Game, Halloween, BlackPink concert, kerst en de lekkere etentjes bij internationale restaurants. ‘

Wat waren jouw successen en uitdagingen in New York?
‘Het baanaanbod is toch wel mijn grootste succes. Daarnaast ben ik erg blij dat ik zoveel heb mogen leren. Ik heb het gevoel dat ik mezelf echt heb kunnen ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Mijn grootste uitdaging was het vinden van een goede balans tussen werken, plezier maken en rust nemen. Er komen zoveel dingen op je af en daarin heb ik wel een weg moeten zoeken. ‘

Wanneer vertrek je naar New York?
‘Mijn streven is om ergens midden april weer richting New York te vertrekken, maar dit is geheel afhankelijk van mijn visum. Het is namelijk nog best een uitdaging om een visum voor een langere periode te krijgen. ‘

Hoe zie je jouw carrière voor je?
‘Het lijkt mij heel gaaf om een paar jaar ervaring op te mogen doen bij David Webb in het wholesale team en dan hoop ik ooit om verder te mogen gaan in ons familiebedrijf. Maar tot die tijd ga ik vooral veel ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. ‘

Wat is je tip aan studenten die een buitenlandstage willen doen?
‘Ga de uitdaging aan, ga het ervaren! Een stage in het buitenland is heel spannend, maar tegelijkertijd ook superleuk. Ik vond het ontzettend gaaf om nieuwe culturen te leren kennen en internationale connecties op te doen. Je moet veel dingen regelen, maar dat is het zeker waard!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen