TMOment Rafael van Overveld | voorzitter SV Changeant

Studentenvereniging Changeant viert feest dit jaar. Ter gelegenheid van de 35e verjaardag organiseert de vereniging een lustrumweek vol feestelijkheden. Dat doen zij onder leiding van hun nieuwe voorzitter Rafael van Overveld. “Haal alles uit het lustrumjaar wat binnen de mogelijkheden past”, is zijn motto voor de komende bestuursperiode.

Vertel eens iets over jezelf
‘Mijn naam is Rafael van Overveld, ik ben 18 jaar, ik zit in semester 4 en woon sinds 2 jaar in Doorn. Naast mijn studie werk ik bij Dr. Martens in Eindhoven.

Waarom heb je voor TMO gekozen?
Ik zat op de havo en wist niet precies wat ik wilde. Ik heb echt heel lang gezocht. Eerst wilde ik naar de US maar ik vond mijzelf toen nog te jong. Ik was 15 toen ik mijn studiekeuze moest maken… Aanvankelijk wilde ik Verpleegkunde gaan doen, maar toen hoorde ik over TMO. Ik ging naar de open dag en net als heel veel medestudenten voelde ik mij meteen thuis. Na een dagje proefstuderen heb ik mezelf dan ook meteen ingeschreven. Het fijnst aan de opleiding vind ik dat je hier geen nummertje bent. Het is vertrouwd en je kent veel mensen. Natuurlijk speelt de studentenvereniging hier een belangrijke rol in. Bij de start van de opleiding ben ik meteen lid geworden van Changeant.

En nu, met Corona?
Het is wel zwaarder, maar ondanks de online lessen en de grote projecten is het toch goed te doen. Ook nu is het kleinschalige karakter een voordeel omdat de school snel kan schakelen en het contact met medestudenten maar ook met docenten nog steeds heel persoonlijk is.

Waarom wilde je voorzitter worden?
Ik zocht een extra uitdaging en ik wilde graag leidinggevende ervaring opdoen. De kans deed zich voor en ik stelde mezelf verkiesbaar. Op 20 april ben ik tijdens de Algemene Ledenvergadering verkozen tot nieuwe voorzitter. Gisteravond was de eerste ALV van het nieuwe bestuur.

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?
Ik ga me voornamelijk focussen op het lustrumjaar. Dankzij de versoepelingen kunnen we gelukkig weer meer gaan organiseren. Op de planning staan in ieder geval een gaaf eindfeest en een lustrumweek. Voor dit lustrumjaar heb ik de oprichters Eric van Velzen en Justine van Mens en een aantal andere oud-leden benaderd. Meer kan ik helaas nog niet verklappen, jullie gaan het in september zien!
Naast het lustrum ga ik met mijn medebestuursleden het gala organiseren wat hopelijk ook weer fysiek kan eind dit jaar. En in het voorjaar hopelijk weer op ski-reis naar Oostenrijk. Tot slot wil ik zorgen voor optimale communicatie tussen alle leden, bestuur, disputen, school en andere stakeholders.

Tot slot; heb je een oproep aan nieuwe studenten?
Maar eentje: word lid van de vereniging want Changeant geeft je de tijd van je leven en je bouwt een giga groot netwerk op voor de rest van je leven.’

Meer over Changeant (video pré corona):
https://vimeo.com/329355812?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=28749

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen