TMOment Monique Wertheym

Tijdens de online proefstudeerdag maak je kennis met docent Monique Wertheym. Zij zal de les modematerialen ‘Van katoenplant tot jeans’ verzorgen. Maak hier alvast kennis met haar.

“Ik ben Monique Wertheym en binnen het cluster Fashion geef ik de vakken Modematerialen en Productie. Daarnaast ben ik Sourcing specialist in semester 4 binnen het zogenaamde PM4 (Purchase Management) project. Binnen dat project gaan studenten op buitenlandse productiereis. Een Sourcing specialist is iemand die zich bezig houdt met het vinden van de juiste productielanden, materialen en leveranciers. Tot slot geef ik Engels, ben ik tutor en studieadviseur.

Roots in fashion
Mijn hele familie zit in de confectie. Ooms, tantes, vader, broer… Dan gaat het bijna vanzelf. Mijn modecarrière startte in 1985 op de afdeling inkoop van Peek & Cloppenburg, daarna stapte ik over naar M&S Mode als productmanager. In 1999 heb ik gekozen voor fulltime zelfstandig ondernemerschap in snelle, jonge, trendy mode en ben ik als producent aan het werk gegaan. Daarna heb ik in de productie en verkoop gewerkt. Na een sabbatical ben ik weer gaan studeren en toen heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs.

Hoe blijf je up-to-date in zo’n dynamische branche?
Naast mijn werk bij TMO doe ik nog regelmatig klussen in de fashion waardoor ik mijn kennis op peil houd. Ik doe o.a. styling shoots voor een aantal brands waarbij ik moodboards verzorg en de styling en aankleding van modellen. Verder probeer ik veel te reizen en help ik kleinere merken en startups. Uiteraard volg ik het modenieuws op de voet, ik lees veel internationale fashionbladen, vlogs en fashion sites en bezoek events zoals Fashion Week en Modefabriek.

Tips voor toekomstige TMO’ers?
Follow your dreams! Heel simpel eigenlijk; doe wat je leuk vindt en niet wat je omgeving van je verlangt. Probeer jezelf breed te oriënteren, geniet van je studententijd en ga stage lopen in het buitenland. We zijn niet voor niets een internationaal georiënteerde business school.

See you online op 18 april.”

Wil jij ook online proefstuderen? Je kan je hier aanmelden.

Brochure
Open dag
Proefstuderen