TMOment Michiel Kuijpers bij de Bijenkorf

Dat een ‘snelle’ carrière niet altijd de beste weg is, bewijst dit verhaal van een TMO’er die al flink wat jaartjes geleden is afgestudeerd en sindsdien ‘pas’ aan zijn tweede werkgever bezig is. “Gun jezelf loyaliteit bij je eerste werkgever”, is dan ook zijn wijze advies.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Michiel Kuijpers, 38 jaar, en ik ben in 2003 afgestudeerd aan TMO. Sinds tweeënhalf jaar ben ik Manager Sales bij De Bijenkorf, waar ik in 2013 ben begonnen als Department Manager.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Na mijn afstuderen ben ik in 2004 begonnen bij Setpoint. Aanvankelijk had ik het idee om franchisenemer te worden voor dit bedrijf, maar nadat ik er was gaan werken kwam ik er achter dat dat toch niet bij mij paste. Ik heb in negen jaar tijd een mooie opbouw in mijn carrière mogen maken bij Setpoint. Toen in 2013 de stekker uit Setpoint werd getrokken, ben ik via een recruiter terechtgekomen bij De Bijenkorf als Department Manager. Via het talentenprogramma van De Bijenkorf heb ik de kans gekregen om door te groeien naar Manager Sales.

Wat zijn je taken zoal?
Ik ben bij De Bijenkorf in Rotterdam verantwoordelijk voor twee etages waar zich naast herenkleding, de woonafdeling en sport & leisure bevinden. Ik maak deel uit van het klein-managementteam, wat onder andere inhoudt dat ik drie department managers aanstuur. Onderdeel van mijn rol is verder dat ik met regelmaat de verantwoordelijkheid over de gehele winkel draag, dit noemen wij de Duty Managers rol. Hierin zit de verantwoordelijk van de gehele winkel en zijn medewerkers, gemiddeld 800 in Rotterdam.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Het is natuurlijk al lang geleden dat ik de opleiding heb gedaan, maar ik denk dat het voornaamste is dat ik op TMO een grote diversiteit aan vakken heb gehad. Dat heeft me gevormd tot de professionele retailer die ik nu ben. Maar ook het grote netwerk dat ik er heb opgebouwd; daar heb ik tot op de dag van vandaag plezier van.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?
Het gaafste moment vond ik het organiseren van het gala als bestuurslid van Changeant. Ik had een fantastisch team om me heen verzameld en een goede adjudant gevonden, dus je doet het samen. Maar ik was wel eindverantwoordelijk voor écht geld en daar was ik me zeer van bewust.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
De enige link die ik nu nog heb is mijn dispuut Panino Moda. De leden daarvan zijn zeer actief en we informeren elkaar regelmatig en gaan bij elkaar op bedrijfsbezoek. Zeer interessant en leerzaam voor iedereen om de ontwikkelingen te volgen. Helaas hebben we weinig stagiairs van TMO. Dat zou wat mij betreft best meer mogen zijn.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Na de middelbare school ging mijn beste maatje, die uit een retail familie kwam, mbo-detailhandel doen. Dat heb ik toen ook maar gedaan. Daarna ging hij naar TMO en ben ik hem gevolgd. Geen idee wat ik er van verwachten moest, maar ik liet het gewoon op me af komen. Nou, daar heb ik dus nog geen seconde spijt van gehad!

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Zéker! Zet vooral niet te hoog in bij je eerste baan. Neem de tijd en gun jezelf loyaliteit bij je eerste werkgever. Als je rustig laat zien wat je in huis hebt, wordt dat echt wel opgepikt en kun je je carrière mooi opbouwen. Ga dus niet te snel naar een andere werkgever, maar neem en gun ook je baas de tijd.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen