TMOment met Sophie Jacobsen | PIP Studio

Tijdens haar studie had ze een korte tijd samen met een goede vriendin een eigen bedrijf. De tijd was toen nog niet rijp om het door te zetten. Toch droomt ze ervan om ooit écht haar eigen bedrijf te beginnen. Maar zo ver is het nog lang niet, want Sophie heeft het voorlopig prima naar haar zin als e-commerce coördinator.

Wie is Sophie en wat doet ze?
“Mijn naam is Sophie Jacobsen, 23 jaar en twee jaar geleden afgestudeerd van TMO. Op dit moment werk ik als e-commerce coördinator bij PIP Studio, een webshop met uiteenlopende lifestyle artikelen.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Na mijn stage bij PIP Studio ben ik een paar maanden op zoek gegaan naar werk in de e-commerce in de regio Arnhem. Ik vond een baan als verkoop- en webshopmedewerker bij een zaak in baby- en kinderkleding in Nijmegen. Na een paar maanden kreeg ik opeens een WhatsAppberichtje van PIP dat ze een vacature hadden en dat ze daarbij aan mij moesten denken. Aangezien ik het tijdens mijn stage enorm naar mijn zin heb gehad, twijfelde ik eigenlijk geen moment. Dan toch maar naar Amsterdam.

Ik voel me heel erg welkom bij PIP. De hele werkwijze van het bedrijf past goed bij mij en ik krijg de ruimte om door te ontwikkelen. Ik leer hier heel veel en heb het geweldig naar mijn zin.

Wat heb jij met mode?
Mode is gewoon zó leuk! Het verandert heel snel en is dus heel dynamisch. Er komen bij ons met elk seizoen nieuwe items binnen. Daar mag ik dan weer mee aan de slag.

Je hebt eerst nog (kort) een eigen bedrijf gehad?
Ja, dat was tijdens mijn studie op TMO. Samen met een vriendin heb ik Lappiez opgezet; we personaliseerden laptophoezen en verkochten die ook via Bol.com. Het liep eigenlijk best goed, maar we studeerden allebei nog en op een gegeven moment ging de studie toch voor en hebben we het bedrijf maar stopgezet.

Wat zijn je taken als e-commerce coördinator?
Ik ben verantwoordelijk voor de productcategorieën vloerkleden, behang en poefen. Bij PIP hebben we diverse van die productgroepen, uiteenlopend van damesmode via woonaccessoires tot sportkleding. Mijn taken bestaan uit voorraadbeheer, live zetten van nieuwe collecties, klantenservice en partnercontact. Daarnaast zorg ik dat twee à drie keer per week de nieuwsbrieven klaargezet worden in het Duits en Engels. Om de producten online te zetten, heb ik natuurlijk goed fotomateriaal nodig. Op onze afdeling krijgen we de foto’s, zowel product- als sfeerbeelden, aangeleverd.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Op TMO heb ik vooral geleerd om goed te plannen en snel te schakelen tussen de verschillende projecten die vaak tegelijkertijd lopen. We hadden best veel vakken en ik heb op TMO geleerd om daar structuur in aan te brengen. Het leukste vak vond ik Supply chain management. Daar heb ik nu in mijn werk ook mee te maken. Ik had al snel in de gaten dat het online gedeelte me heel erg aansprak. Steeds meer jongeren kopen online en ik merk de laatste tijd ook dat het aantal mensen dat werkt in de online business enorm is gegroeid. Weliswaar hebben we niet echt les gehad in e-commerce, maar wel financiën, iets over het gebruik van beeld en leren werken met Excel. Allemaal zaken die mij nu goed van pas komen in mijn werk.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?
Dat is zonder twijfel de trip naar Macedonië. In het echt zien hoe het hele productieproces gaat en wat daar allemaal bij komt kijken, vind ik heel interessant. Bij PIP Studio hebben we zelf ook producten die overal vandaan komen. Ik heb een goede tijd gehad op TMO, maar aan het eind van mijn studie was ik er wel aan toe om te gaan werken. Samen met een vriendin reisden we dagelijks op en neer. Het was goed te doen met de trein en ik ben daarom niet in Doorn gaan wonen.

Waarom heb je destijds eigenlijk gekozen voor TMO?
Vanaf de middelbare school heb ik altijd iets met mode willen doen. Ik zag mezelf echter niet achter de naaimachine zitten. TMO is best wel een brede opleiding waar je van alles mee kunt gaan doen later. Nadat ik naar de Open dag was geweest en een meeloopdag had meegemaakt, wist ik dat deze school goed bij mij zou passen. Het is knus en niet zo groot en dat sprak me direct aan. Bovendien staat een diploma van TMO goed op je cv.

Wat is jouw tip voor huidige studenten?
Ga vooral doen wat je leuk vindt! Kies een stage waarvan je denkt dat je jezelf daar wel voor langere tijd in ziet werken. Maar sluit je ook niet af voor nieuwe dingen en sta overal voor open. Doe op TMO zo veel mogelijk kennis op en zorg dat je veel mensen leert kennen, zowel op TMO als daarbuiten in de brede modewereld.”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen