TMOment met Nina van Boxtel | BOETIEK.NL

Je baan opzeggen en je eigen bedrijf beginnen: daar is best moed voor nodig. Al helemaal wanneer dit gebeurt op het moment dat de hele wereld in de ban is van een pandemie. Toch vond Nina het juist nú de tijd om deze stap te zetten en begon ze een online fashionplatform. “Wij helpen lokale boetieks met hun online zichtbaarheid.”

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Nina van Boxtel en ik ben nog niet zo lang geleden mijn eigen onderneming begonnen. Samen met mijn oud-collega Sophie Tarif hebben we de website BOETIEK.NL opgezet, waarmee we lokale Nederlandse boetieks de gelegenheid geven om hun omzet te verhogen door een betere online zichtbaarheid.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Toen ik in 2014 afstudeerde, had ik al een eigen fashionblog. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik na mijn studie ben gaan werken bij een kleinschalig fashionplatform waar ik meteen hoofdredacteur werd. Ik dacht toen nog dat ik schrijven het allerleukste vond. Gaandeweg kwam ik erachter dat het commerciële aspect me toch meer lag. Ik ben toen gaan werken bij Kleding.nl, een modezoekmachine met websites in 40 landen onder de naam Fashiola. Ik heb daar heel veel geleerd, maar vond het uiteindelijk tijd voor een nieuwe stap. Ooit heb ik me voorgenomen om vóór mijn dertigste een eigen bedrijf te starten en zoals gezegd vond ik de tijd nu rijp daarvoor.

Wat doe je nu?
Een halfjaar geleden heb ik mijn baan opgezegd om mijn eigen online fashionplatform BOETIEK.NL te starten. Wat ons onderscheidt van andere platforms is dat wij ons richten op lokale boetieks. Juist in deze tijd waar retailers veel minder klanten in hun winkel krijgen en daardoor minder omzet draaien, kunnen wij hen helpen door hen een plek te geven op onze website. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, onze voorkeur gaat dan ook uit naar boetieks die duurzame kleding verkopen. We werken naast lokale boetieks daarom ook samen met duurzame merken.
We hebben een programmeur in de arm genomen die zes maanden bezig is geweest om het online platform te bouwen. Op dit moment hebben we 100.000 producten online. Per minuut veranderen de gegevens, dus het moest echt heel goed in elkaar gezet worden. Dat is gelukt!

Wat zijn jouw taken binnen het bedrijf?
Mijn kracht ligt echt in het commerciële en het accountmanagement. Op dit moment ben ik vooral bezig met relaties opbouwen en partners laten aansluiten. We hebben ook al diverse oud-TMO’ers met een eigen zaak benaderd.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Toen ik begon op TMO stond het hele online gebeuren nog in de kinderschoenen. Nu is dit onderdeel van de opleiding, maar toen natuurlijk nog niet. Tijdens mijn studie ben ik een fashionblog begonnen en daar heb ik veel van geleerd. Maar ik weet wel dat als ik niet op TMO had gezeten, ik nooit zo’n blog was begonnen. Waar ik heel veel van heb geleerd zijn de praktijkverhalen die de docenten vertelden. Als secretaris van Changeant heb ik mezelf heel erg ontwikkeld. Mijn taak was onder andere het onderhouden van de contacten naar de leden en oud-leden. Ik weet nu nóg heel veel namen uit mijn hoofd.

Wat is je leukste herinnering TMO?
Dat is toch wel het hele studentenleven, inclusief de studentenvereniging, jaarclub en dispuut. Voor mijn gevoel heb ik echt alles uit mijn studentenleven gehaald.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
De leden van mijn dispuut spreek ik nog altijd wekelijks. Ik heb vriendinnen voor het leven overgehouden aan TMO. Het netwerk dat je opbouwt, is goud waard. Waar je ook komt in de modewereld, je komt echt overal TMO’ers tegen, waardoor je veel ingangen hebt.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Een klasgenootje van de middelbare school vertelde dat ze naar de open dag van TMO ging. Ik vond mode leuk en vooral het businessgedeelte sprak me aan. Ik was meteen verkocht toen ik naar de open dag kwam. Het kleinschalige, door iedereen gekend worden en het feit dat alle studenten er dezelfde opleiding doen, voelde heel vertrouwd. Iedereen steunt elkaar en samen werk je naar het diploma toe. Dat is heel fijn.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?
Aanvankelijk dacht ik dat ik zou kiezen voor een specifieke kant van de fashion, zoals inkoop of retail. Uiteindelijk ben ik dus heel ergens anders terechtgekomen. In wezen kom ik niet fysiek in aanraking met de producten; ik verbind vooral mensen.

Heb je nog een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Probeer echt alles uit je studie en studentenleven te halen wat er in zit. Word lid van een dispuut en als je de kans krijgt, ga in het bestuur van Changeant. Probeer tijdens je studie te achterhalen wat je echt leuk vindt. Praat met oud-studenten en gastsprekers. Ga niks uit de weg. Ik vond nieuwe dingen ook eng, maar door het toch te doen, leer je ontzettend veel.

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen