TMOment met Liefste Fashion

Dit keer niet een verhaal van één oud-student, maar van twee tegelijk! Dat heeft natuurlijk een speciale reden. Deze twee oud-klasgenoten van TMO zijn ruim zes jaar geleden samen een fashionwinkel begonnen; hoe bijzonder is dat!

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
“Wij zijn Stephanie en Lieke en we hebben samen onze eigen winkel Liefste Fashion in Den Bosch. Hier verkopen we kleding die we zelf mooi en leuk vinden. We laten ons leiden door ons gevoel en voeren vooral Scandinavische merken. Het is een winkel waar iedere modebewuste vrouw hebberig van moet worden, haha. Maar ook als iemand niet goed weet welke kleding bij haar past, vinden we het supertof om haar met onze collectie aan te kleden, zodat ze blij de deur uitgaat.”

Wat hebben jullie sinds TMO gedaan?
Stephanie: “Na het behalen van mijn diploma ben ik blijven werken bij Giacomo, waar ik stage liep. Ik heb daar sales, productie en styling gedaan.”
Lieke: “Ook ik ben aanvankelijk blijven hangen bij mijn stagebedrijf waar ik op de productieafdeling stage liep. Nog tijdens mijn afstuderen kreeg ik een telefoontje of ik niet in de sales wilde komen werken. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen, hoewel ik er wel helemaal voor naar Halfweg moest reizen. Ik pakte alles aan en maakte lange dagen, maar ik heb er vreselijk veel geleerd.”
Ondertussen waren zowel Lieke als Stephanie ‘stiekem’ al aan het sparen voor een eigen zaak …
“We hadden het er weleens met elkaar over en op een gegeven moment werd dat wat serieuzer. We zouden eens op ons gemak gaan uitkijken naar een geschikt pandje in Den Bosch. Na twee weken hadden we ons droompand gevonden! Toen ging het heel snel en hebben we binnen een paar dagen de knoop doorgehakt. Tja, wat wil je als je een pandje in de Snellestraat vindt!

Hoe heeft TMO jullie voorbereid op je werk?
Je leert heel veel op TMO, soms onbewust. Ook de vakken waarvan je denkt ‘moet ik dit allemaal leren?’ blijken heel waardevol en nuttig te zijn. Zo is financiële economie echt heel belangrijk in de praktijk en daar hebben we dus veel aan gehad. Verder is het super om les te krijgen van docenten die allemaal zoveel passie hebben voor het (mode)vak; dat stimuleert enorm. Wij zijn nog steeds heel blij met ons TMO-diploma!

Wat is jullie leukste herinnering aan TMO?
Als clubje van vier meiden uit Brabant, waren we best wel een apart groepje. We woonden niet in Doorn, maar hebben onze hele studietijd samen gecarpoold. Het leukste was de vriendschap die we met elkaar hadden. We deden veel in projecten op school, maar wij maakten met z’n vieren zo ongeveer overal een project van. Onderweg in de auto overhoorden we elkaar en we hielpen elkaar waar nodig.”

Waarom hebben jullie ooit gekozen voor TMO?
Lieke: “Ik had mbo-detailhandel gedaan en ben samen met een klasgenootje naar TMO gegaan. Ik had toen al het idee om ooit zelf een winkel te gaan beginnen. Maar ja, ik was 19 en vond het toch verstandiger om eerst maar eens door te gaan studeren.”
Stephanie: “Ik heb altijd van mode gehouden en ben na de havo eerst Small Business gaan doen. Na een half jaartje kwam ik erachter dat die opleiding te breed was en ben ik gestopt. TMO bleek precies de juiste opleiding voor mij te zijn. Tijdens de open dag voelde ik me direct thuis.

Advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Volg je passie en werk hard om te krijgen wat je wil. Weet dat je er niet vanzelf komt als je een diploma op zak hebt. Denk ook niet dat je het wel even gaat maken als je werkt voor een groot bedrijf of een mooie ‘titel’ hebt. Het gaat er vooral om hóe je komt waar je zijn wil. Wat ons betreft beter een leuk, klein team waarin je op gelijke voet met elkaar omgaat, dan opkijken tegen een manager.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen