TMOment met Eva Lameir | filiaalmanager bij OPEN32

Als klein meisje was Eva al bezig met kleding. Logisch dus dat zij voor een fashionopleiding koos. Eerst mbo en toen hbo. En daarna via een kleine omweg een carrière in de fashionretail. ‘Neem van mij aan dat je met een hbo-opleiding zoals TMO evengoed een fijne en uitdagende job kunt hebben in de detailhandel. Het is juist heel dynamisch en afwisselend werk!

Wie ben je en wat doe je?
‘Mijn naam is Eva Lameir, 28 jaar jong en ik ben in juni 2016 afgestudeerd aan TMO. Momenteel ben ik werkzaam als filiaalmanager bij multibrand fashionstore OPEN32 in Bergen op Zoom. Ik heb het er enorm naar mijn zin, je werkt met veel verschillende merken en de doelgroep is ontzettend divers.  Dat maakt de baan extra dynamisch.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Voordat ik bij OPEN32 terechtkwam, had ik een kantoorbaan in een andere branche. Ik merkte al snel dat een kantoorbaan niks voor mij was, ik miste het werken in een modezaak enorm. Toen zag ik een vacature voor een verkoopmedewerker bij OPEN32 voorbij komen. Omdat ik OPEN32 een leuke winkel vond, heb ik gesolliciteerd. Ook met het doel om mezelf uiteindelijk op te werken. En met succes. Na een tijd als verkoopmedewerker bij verschillende filialen te hebben gewerkt, ben ik uiteindelijk filiaalmanager geworden van het filiaal in Bergen op Zoom. In de periode dat ik als verkoopmedewerker in de winkel stond, heb ik veel ervaring kunnen opdoen. Die kon ik in mijn nieuwe functie meteen inzetten.

Wat zijn je taken binnen het bedrijf?
Bij OPEN32 staat de klant centraal, wij vinden het oprecht belangrijk dat de klant veel persoonlijke aandacht krijgt. Om deze reden ben ik zoveel mogelijk op de winkelvloer aanwezig. Ik help klanten en stuur het team van verkoopmedewerkers en weekendhulpen aan. Verder werk ik samen met de visual merchandise medewerker en de assistent manager en houd ik mij bezig met het begeleiden en beoordelen van het team, verwerking van nieuwe goederen, het optimaliseren van de verkoopresultaten, het verzorgen van de administratie, het maken van een planning en roosters, het geven van verkooptrainingen etc. etc.  Maar bovenal zorg ik ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen en wij er voor onszelf maar vooral voor onze klanten steeds weer een feestje van maken!

En lukt dat, ondanks corona?
De coronacrisis zorgt wel voor de nodige uitdagingen en flexibiliteit van ons allemaal en ook zeker van mij als filiaalmanager. Ik moest mijn team op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hen af en toe ook wel moed inpraten. Wij hebben natuurlijk ook een tijdje de deuren moeten sluiten toen het coronavirus de overhand nam en dat was voor iedereen een flinke klap. Uiteindelijk hebben we er toen voor gekozen om te beginnen met call & collect. Hierdoor werd het mogelijk om toch een kort praatje te maken met onze klanten.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Ik heb op TMO heel veel kennis en vaardigheden opgedaan, die ik nog dagelijks kan toepassen in mijn functie zoals presenteren en commercieel denken. Maar ook mijn mening geven en grenzen verleggen! Neem van mij aan dat je met een hbo-opleiding zoals TMO evengoed een fijne en uitdagende job kunt hebben in de detailhandel. Het is juist heel dynamisch en afwisselend werk!

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Ik merk dat ik nog veel profijt heb van het netwerk dat ik  tijdens mijn TMO-tijd heb opgebouwd. Ik kom regelmatig mensen van TMO tegen en dan voel je gelijk een klik.  Je deelt een unieke ervaring en natuurlijk de passie voor mode!

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Ik ben van jongs af aan al bezig met kleding. Ik heb ook altijd bijbaantjes gehad in de mode. Ook op school koos ik al snel een richting die hierop aansloot, namelijk Verkoop & Handel. Na mijn mbo-opleiding ‘Verkoopspecialist en Filiaalmanager’ was TMO een logische stap. Toen ik de open dag bezocht, voelde het gelijk goed. De verhalen, het campusgevoel en de omgeving spraken mij heel erg aan, waardoor ik al vrij snel besloot mezelf in te schrijven.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?
Ik heb leuke herinneringen aan o.a. mijn tijd op kamers in Doorn en de inkoopreis naar Macedonië.  Ik vond het tof om een kijkje te mogen nemen in de fabrieken en te zien hoe kleding gemaakt werd. Daarnaast heb ik een heel fijne afstudeerstage mogen lopen bij JEFTA Fashion&More. JEFTA is een supermooie zelfstandige damesmodezaak in Geldermalsen, gerund door eigenaresse Jefta en haar team. Omdat Jefta zelf ook aan TMO heeft gestudeerd, kon ik veel van haar leren. Ik heb van alle facetten van het ondernemerschap geproefd;  van inkoop en verkoop tot marketing en het organiseren van winkelevents. Daarnaast heb ik een onderzoek gedaan en een webshop helpen ontwikkelen. Een heel waardevolle stageperiode.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Binnen mijn functie mag ik mijn persoonlijke ideeën inbrengen, een hecht team creëren en lokaal samenwerken. Ik heb veel zelfstandigheid en ik kan echt ondernemen. Maar ondanks dat droom ik bij het zien van een leeg pand toch van het hebben van een eigen winkel.

Tot slot: heb je een tips voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Mijn tip is: haal alles uit jezelf en maak er een gezellige tijd van op TMO, want je doet het tenslotte maar één keer. En kies je eigen weg! Ik geloof er namelijk in dat het kiezen van je eigen weg ook de weg is naar (werk)geluk.’

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen