TMOment met Eliza Lesscher

Studenten die TMO hebben afgerond gaan in veel gevallen meteen werken; vaak kunnen ze zelfs meteen aan de slag bij hun stagebedrijf. Een aantal studenten kiest er echter voor om verder te gaan studeren en hun master te halen.

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Eliza Lesscher (22) en studeer sinds september Marketing & Management aan de University of Bradford in Engeland. In februari 2017 heb ik TMO afgerond en stond ik voor de keuze naar welke universiteit ik zou gaan. Want dát ik mijn master wilde gaan halen, stond voor mij vast.

Waarom Engeland?
Op TMO kregen we op een gegeven moment voorlichting van drie universiteiten: Nijenrode, TIAS en Bradford. Ik heb voor Bradford gekozen omdat ik heel graag een deel van mijn studie in het buitenland wil doen. Het staat bovendien goed op je cv. Bradford heeft een triple-crown accreditatie, wat inhoudt dat de opleiding naast het Verenigd Koninkrijk erkend is in zowel Europa als de USA. Verder ken ik Engeland van de vele vakanties die ik er heb doorgebracht waardoor ik echt ontzettend van dit land ben gaan houden. Er zijn overigens nóg drie oud- TMO’ers die hier studeren op dit moment, dus dat is ook wel leuk.

Hoe heeft TMO je voorbereid op deze studie?
Op TMO krijg je echt een heel brede basis met veel algemene kennis. Mijn lievelingsvak op TMO was marketing; daarin heb ik dus een prima basis gehad. Ook het managementaspect wilde ik erin houden. In de eerste maanden op Bradford heb ik op dat gebied niet echt nieuwe dingen geleerd. Dat gaf me de kans om te wennen aan de manier van studeren op een universiteit. Op TMO heb je natuurlijk veel contacturen en hier op de university krijg je lectures en tutorials. Het komt er op neer dat je twee uur per dag les hebt en de rest doorbrengt in de bibliotheek voor zelfstudie.

Leukste TMO-herinnering?
Jee, daar vraag je me wat! Er is zóveel gebeurd in die drieënhalf jaar. De highlights vond ik toch wel de reisjes, zoals naar Istanbul. Dan krijg je een concreet beeld van alles wat je op school hebt geleerd. Verder vond ik de projecten superleuk. Ik kijk met plezier terug op mijn TMO-tijd en heb nog steeds contact met een paar meiden uit mijn jaar. Binnenkort komen ze hier bij me op visite.

Waarom ooit gekozen voor TMO?
Sinds ik een klein meisje was, wist ik dat ik later ‘iets met mode’ wilde. Gaandeweg kwam ik erachter dat de creatieve kant ervan niets voor mij was. De combi die ik bij TMO vond van business en mode sprak me direct aan. Na de tweede Open Dag op TMO vond ik het nog steeds leuk en heb ik me meteen aangemeld.

Advies voor huidige studenten?
Geniet ervan, doe je best, dan haal je het allermeeste uit jezelf. Je bent maar één keer jong en krijgt dan ook maar één keer die kans!

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen